Historie série Counter-Strike se táhne až do minulého století, ale i navzdory tomu je o ni stále obrovský zájem. Hlavně tedy o nejnovější díl s podtitulem Global Offensive, který vyšel už v roce 2012 a dodnes je jedním z nejvýznamnějších FPS titulů pro více hráčů. I přes svůj věk nyní pokořil svůj vlastní rekord v počtu aktivních hráčů.

Hranici 1,3 milionu současně aktivních hráčů se titulu podařilo překonat už před třemi lety, tehdy mělo hru spuštěnou konkrétně 1 308 963 lidí. Zásadní moment ale přišel tuto sobotu 11. 2. – jak si všiml server PCGamer, titul běžel na 1 320 219 různých účtech.

Trochu zvláštní přitom může být, že v CS:GO momentálně neprobíhá žádná významná událost. Na novou operaci, kde si za plnění úkolů můžete vyzvednout zajímavé odměny (anebo všechny body prohrát otevíráním kolekcí), se stále ještě čeká. Hra rovněž nebyla obohacena o žádnou oslňující mapu.

Jedinou novinkou posledních dní je přidání kapsle se samolepkami s názvem Espionage, bedny Revolution se skiny vytvořenými komunitou a hudebním balíčkem se skladbou ULTIMATE od rappera Denzela Curryho.

V době psaní článku se CS:GO stále drží na samé špici žebříčku nejpopulárnějších her na Steamu (podle SteamDB) s více než jedním milionem aktivních hráčů. Hned za ním je Hogwarts Legacy s více než 840 tisíci hráči a třetí příčku drží Dota 2, další kompetitivní titul od Valve.