Crash Bandicoot: On the Run! není žádnou novinkou. O hře se poprvé mluvilo na začátku letošního roku, když na internet unikly první informace společně s obrázky. Až dnes odpoledne se ale Activision odhodlal a mobilní dobrodružství známého Crashe oficiálně oznámil.

Crash Bandicoot: On the Run! připravuje studio King, které má s mobilními tituly velké zkušenosti. Jde o tvůrce úspěšného Candy Crush Saga. Tentokrát si pro majitele iOS a Android připravili příběh ze světa Crashe. Zlotřilý doktor Neo Cortex, společně se svými stoupenci, hodlá převzít kontrolu nad multiversem. Crash a Coco mu v tom musí zabránit za doprovodu masky Aku Aku. Čeká je cesta přes ikonické oblasti ostrova Wumpa, včetně regionů jako Temple Ruins, Turtle Woods a Bear It. Příjemným bonusem je základna pro Crashe a Coco, kterou budete postupně vylepšovat.

V každé úrovni najdete tajné cesty a chybět nebudou bitvy s bossy. Vrací se například Scorporilla, Nitrus Brio, Nina Cortex nebo Dingodile.

Jak si sami můžete ověřit, v Crash Bandicoot: On the Run! budete utíkat, a přitom se vyhýbat všelijakým nástrahám. Součástí je asynchronní multiplayer, aby hráči mohli navzájem bojovat.

Přečtěte si také: Crash Bandicoot 4 má nabídnout více než 100 úrovní

Pokud vás Crash Bandicoot: On the Run! zaujal, tak od dnešního dne je dostupná předběžná registrace v Google Play a App Store. Ti, kteří se zaregistrují, obdrží Blue Hyena Skin z Crash Team Racing: Nitro-Fueled. Hra bude zdarma.

Nad rámec tiskové zprávy od Activisionu se v rozhovoru pro GameSpot rozpovídal Stephen Jarrett. Kreativní ředitel prohlásil, že pracovali na raném prototypu klasické runner hry s cílem vytvořit něco, co nebude nekonečnou hrou, kde nějaká postavička akorát běží. Chtěli prostředí více do hloubky a šířky. Měli proto velkou radost, když se dozvěděli, že mohou pracovat na hře s Crashem, protože běhání a skákání jde skvěle dohromady.

Jarrett v rozhovoru vyzdvihl odemknutí všech regionů z celé dvacetileté historie Crashe. Každý region má mít zcela nové mechaniky a nové nepřátele společně s bossy. Při vývoji čerpali z této rozsáhlé historie a postavili příběh, jenž se týká všech multiversů, které Crash za svůj život již navštívil.

Zajímavé je, že hra na mobilech poběží při 60 snímcích za sekundu. Autoři připravili celou řadu pohybů, které mají On the Run! odlišit od jiných her v tomto žánru. Během hraní budete sbírat součástky, abyste mohli vyrobit zbraně potřebné k zničení jednotlivých bossů.

Jak se dalo čekat, titul bude na mobilech a tabletech zdarma. Kreativní ředitel přiznal, že by pro ně bylo snadné prodávat životy v rámci mikrotransakcích, ale to neudělají. Umírání v sérii Crash bylo vždy zábavné a chtějí se toho držet. Proto vytvořili skvělé animace pro smrt Crashe a Coco. Pokud zemřete, nebudete penalizováni. Zůstanou vám všechny nasbírané věci. Dokonce studio King všem hráčům doporučuje, aby riskovali a snažili se posbírat vše, co uvidí.

HRA JE NAPROSTO ZDARMA. BYLO BY SNADNÉ PRODÁVAT ŽIVOTY. JE TO BĚŽNÁ VĚC V BEZPLATNÝCH HRÁCH. MY JSME SE ALE ROZHODLI, ŽE TO DĚLAT NEBUDEME. UMÍRÁNÍ V SÉRII CRASH JE TOTIŽ ZÁBAVNÉ.

KREATIVNÍ ŘEDITEL Stephen Jarrett

Jak bude tedy hra vydělávat? Plánem jsou pravidelné tematické sezóny s novým příběhem a novými šílenými plány doktora Cortexe a další různé postavičky. K tomu bude přichystán vždy nějaký ten Battle Pass s položkami pro přizpůsobení.

Připomeňme, že 2. 10. letošního roku pro PlayStation 4 a Xbox One vyjde Crash Bandicoot 4: It's About Time. Nedávno bylo potvrzeno, že ve hře nebudou žádné mikrotransakce.