O hře Crash Bandicoot pro mobily a tablety jsme už jednou slyšeli. Před dvěma měsíci nové dobrodružství oblíbeného vačnatce uniklo na internet a my jsme se dozvěděli první informace a podívali se na první, leč nekvalitní obrázky. Vypadá to, že se oficiální oznámení blíží. První hráči si Crash Bandicoot Mobile mohli vyzkoušet a někdo na YouTube nahrál prémiové gameplay záběry.

Od Crash Bandicoot Mobile toho nemůžete moc čekat. Jde o klasickou run hru, ve které postavička automaticky běží a na hráči je, aby se vyhnul různým překážkám, sbíral předměty atd. To samé vás čeká v tomhle titulu.

Podle všeho má Crash za úkol zastavit plán zlotřilého doktora Nea Cortexe. Tenhle padouch poslal své mutagenní stoupence napříč multiversem, aby zotročili všechny dimenze. Hrozí tak zničení multiversa. Crash pomocí své sestry Coco musí Nea Cortexe zastavit.

Slibována nám jsou známá místa z ikonického ostrova Wumpa. Chybět nebude ani Aku Aku, tajné úkoly, rozbíjení bedniček nebo sbírání věcí.

Na hře by mělo pracovat studio King, tvůrce Candy Crush Saga koupil Activision v roce 2016 za 5,9 miliardy dolarů. Kromě toho má být údajně ve vývoji velký projekt, jenž dorazí na konzole a nejspíš i PC.