Po spuštění testů Counter-Strike 2 se hráči vrhli do Counter-Strike: Global Offensive s nadějí, že od Valve získají pozvánku do bety nové hry. Velká část těchto hráčů dokonce při zápasech jen stojí na místě a farmí herní čas.

Valve psalo, že hráči budou vybíráni na základě řady faktorů, které vývojový tým považuje za důležité, včetně (ale nejen) nedávného hraní na oficiálních serverech Valve, faktoru důvěry a stavu účtu Steam.

Jak se teď ale ukazuje, tak hraní CS:GO nyní nemá žádný vliv na to, zda vás Valve do uzavřené limitované bety CS2 vybere. V novém prohlášení se totiž dočteme: „Počítá se čas, který jste odehráli před zahájením limitovaného testu.“ To je drsné, ale spravedlivé. Tvůrci chtějí v betě aktivní hráče, kteří pravidelně hráli CS:GO, protože chtěli, a ne protože museli.

My ostatní si budeme muset počkat do léta, kdy Counter-Strike 2 vyjde. I když Valve chce do testu postupně zvát další hráče, tak třeba se na vás štěstí usměje. Zatím ale v betě nejsou ani hráči, co mají v CS:GO odehrány tisíce hodin.

Counter-Strike 2 je do značné míry stejná hra jako Counter-Strike: Global Offensive. Ve Valve se postarali zejména o lepší servery, vylepšili kouřové granáty a garantují zpětnou kompatibilitu skinů. Zatím to nevypadá na nějaký přehršel nového obsahu, například map.

O víkendu CS:GO dosáhl nového rekordu: v jednu chvíli ve hře bylo celkem 1 519 457 lidí.