Minulý týden na internet unikla testovací verze Counter-Striku 2, k níž má přístup pouze vybraná skupina hráčů. Toto zjištění vyvolalo v komunitě strach. Strach z toho, že výrobci cheatů mohou začít pracovat na svých programech a připravit je na letní spuštění hry.

Dataminer s přezdívkou Aquarius se pustil do zkoumání uniklé rané verze hry a v souborech našel zmínky o novém systému zvaném VAC Live. Ten má mít možnost ukončit celý zápas, což dosud anti-cheatovací systém Valve neuměl; Valve Anti-Cheat při detekci cheatera maximálně dotyčného vyhodil ze hry.

Zdá se, že se Valve inspirovalo u Valorantu od Riot Games. Tam systém proti podvádění ukončí zápas při zjištění cheatera. Na potvrzení, zda se nový systém ve hře skutečně objeví, případně v jaké podobě, si budou muset fanoušci Counter-Striku ještě počkat.

Mezitím Counter-Strike: Global Offensive dosáhl nového rekordu. O víkendu bylo v jednu chvíli ve hře celkem 1 519 457 lidí. Hráči se nejspíš snaží hrát častěji a nahrát více hodin, aby měli šanci obdržet od Valve pozvánku do testu CS2.