Článek vznikl v rámci placené spolupráce s Cenegou Czech: Gotham Knights je akční RPG zasazené do známého světa DC Comics. Studio WB Games Montréal, které vytvořilo Batman: Arkham Origins, pro hráče připravilo odlišnou verzi města a postav, které ho ochraňují, nebo terorizují.

Děj hry začíná dramaticky. Batman je mrtev, Gotham City se rychle propadá do chaosu, ulice se množí zločinci a na scénu musí přijít noví hrdinové, aby zachránili město a vyvedli ho z nejtemnější kapitoly jeho historie.

Aby uspěli, musí v sobě Batgirl, Nightwing, Red Hood a Robin objevit vlastní verzi Temného rytíře a čelit některým nejslavnějším padouchům, jako je například Mister Freeze, který pokryl Gotham City ledem.

Naši hrdinové najdou útočiště ve Zvonici. Tady budou řešit záhady a dohlížet na temné ulice pěti různých městských čtvrtí. S postupem hrou se jim budou vyvíjet charakteristické hrdinské bojové pohyby, rozrůstat arzenál zbraní a vybavení, stejně tak budou moci lépe využívat kultovní Batcycle.

KDO JSOU NOVÍ HRDINOVÉ?

Batgirl, také známá jako Barbara Gordon, je odhodlaná bojovnice a zkušený hacker. Jako dcera zesnulého gothamského komisaře Jima Gordona pomáhala v minulosti Batmanovi jako Oracle. Nyní, po letech zotavení a příprav, je připravena vstoupit do své nové role ovládající své obušky a využívající svůj výcvik v kickboxu, capoeira a jiu-jitsu.

Nightwing je Dick Grayson, první Robin, který byl Batmanovým chráněncem předtím, než se stal hrdinou. Je to přirozený vůdce, nejstarší a nejmoudřejší člen Batmanovy rodiny. Mistrovství Nightwinga v akrobacii je doplněno odborným využitím jeho charakteristických Escrima Sticks, díky němuž je schopen sejmout nepřátele.

Red Hood, dříve známý jako Jason Todd, je intenzivní a nestálý antihrdina. Red Hood má potíže s udržením svého temperamentu pod kontrolou, ale nebude váhat vstoupit do palebné linie, když je přítel v ohrožení. Jeho výcvik mu dal nejvyšší lidskou sílu a znalosti v mnoha bojových technikách se všemi druhy zbraní – tradičními i špičkovými.

Robin je Tim Drake, mladý zázrak a génius týmu, který je mistrem deduktivního uvažování. Jako skutečný následovník v Batmanově odkazu je motivován přesvědčením, že Gotham City potřebuje ochranu, a doufá, že bude typem personifikovaného hrdiny Batmana. Jako bojovník je vyzbrojený trojdílnou tyčí a zkušený v různých stealth technikách. Robin má také zkušenosti v kombinované psychologii války a behaviorálních vědách.

Mezi těmito čtyřmi postavami můžete přepínat a pro každý úkol, který vás v otevřeném světě Gotham City čeká, si vybrat někoho jiného.

Souboje jsou arkádové, někdy lehčí, jindy těžší a úroveň zkušeností nepřátel odpovídá té vaší, aby nedocházelo ke zbytečné frustraci. Zaměřují se na trochu pomalejší šarvátky, než na které jsme zvyklí například z populární série Batman: Arkham, přesto nabízí dostatek možností jak taktizovat a pomocí stromů dovedností si můžete určit, kterým směrem se chcete zaměřovat spíše. O to více v kombinaci s kooperací pro dva hráče, která každého z hráčů vyzkouší, jak umí se svou postavou hrát a jak si umí hráči navzájem pomáhat.

Noví ochránci Gothamu se na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S objevili v říjnu letošního roku.