Při pohledu na trailer a první obrázky si Clockwork Revolution spojíme s BioShockem Infinite. Známou first-person akci nám novinka od inXile Entertainment připomíná steampunkovou estetikou a atmosférou, která evokuje City of Columbia. Avalon je také město v oblecích a také má kolejnice.

Nálepka klon BioShocku Infinite se pochopitelně autorům Wastelandu 3 nelíbí. Šéf vývoje Chad Moore na Twitteru poukazuje na jiné dvě hry. Dle něj je Clockwork Revolution potomkem her Arcanum: of Steamworks and Magick Obscura a Vampire: The Masquerade Bloodlines. Je to dáno detailním světem, přesvědčivým příběhem, robustnými RPG systémy, poutavou hratelností a masivní reaktivitou.

Inspirace těmito starými hrami není náhodná. Sám Moore na nich v letech 1999 až 2004 pracovat ve studiu Troika Games. Podílel se na příběhu, obsahu a designu postav. Hlavním designérem Clockwork Revolution je zase Jason Anderson, který také pracoval Arcanum, jednom z nejlepším steampunkových RPG všech dob.

Clockwork Revolution hráče zavede do pulzující metropole Avalon ve viktoriánské éře. Nad hlavou létají parní vlaky, bohatí průmyslníci si nahrazují končetiny mechanickými protézami a mechaničtí sluhové plní každé přání svých pánů. Tento nový věk zázraků však skrývá temné tajemství. Vytvořila ho totiž bezohledná lady Ironwood. Pomocí zařízení pro cestování v čase změnila klíčové okamžiky v historii Avalonu. Díky tomu dělnická třída živoří ve slumech a továrnách, zatímco sobě zajistila nesmírné bohatství a moc.

A jak už to tam bývá, je na vás, abyste odhalili její plány a překazili je. Naštěstí budete mít k dispozici zařízení známé jako Chronometer, jenž vám umožní cestovat zpět v čase, ovlivnit minulost a pak se vrátit do přítomnosti a zažít účinky svých rozhodnutí.

Clockwork Revolution je ve vývoji pro Xbox Series X/S a PC. V den vydání bude dostupný v Game Passu. Podle prvního traileru hra přijde v pravý čas.