Po sedmém dílu české adventury Polda přicházejí v Zima software s nápadem předělat dnes už legendární počítačovou hru Polda 2 do nového grafického kabátku, který bude odpovídat dnešním standardům.

Aby Polda 2 „remástr“ mohl vzniknout, potřebují autoři vybrat 600 tisíc korun. Založili k tomu kampaň na Hithitu. Mimochodem tady se jim před dvěma roky podařilo vybrat přes 800 tisíc na Poldu 7, jenž vyšel v dubnu letošního roku.

„Na základě ohlasů ukázky remástru v Poldovi 7, jsme se rozhodli zkusit hru zremástrovat celou, akorát nám chybí finance a žádáme vás touto cestou o pomoc. Připravili jsme pro vás spoustu krásných odměn. Budeme rádi, když nás podpoříte,“ uvádí studio.

Kuba Mareš ve videu vedle producenta a programátora Petra Svobody prozradil, že celá hra bude překreslená ve vysokém rozlišení v širokoúhlým formátu, ale nebude vypadat stejně jako původní Polda 2.

„Mým záměrem je typickou grafiku, kterou před více než dvaceti lety definoval Dan Falta, výtvarně posunout. Dát jí víc detailů, přesto k ní přistupovat s úctou ke zdrojovému materiálu. Chtěl bych, aby náš remaster působil v očích pamětníka tak, jak si původní hru pamatuje a ne tak, jak z dnešního pohledu hra skutečně vypadá,“ dozvídáme ve videu.

Pochopitelně se vylepšení dočkají i animace. Ty vidíme ve videu, kde si můžeme prohlédnout i rozdíly ve zmíněných grafických detailech.

„Je tam minimálně 50 obrazovek, které se musejí překreslit, a navíc veliká spousta animací. Každá ta animace se musí zvlášť udělat znovu,“ vysvětluje Petr Svoboda důvody, proč potřebují peníze od fanoušků. Pak následují gameplay záběry přímo z remasteru Poldy 2.

Polda 2 remástr je plánován na systémy Windows, Android, iOS, MacOSX. Krabicová verze hry bude určena pouze pro Windows a MacOSX. Android a iOS verze bude vydávána zhruba s ročním zpožděním oproti Windows a MacOSX verze.

Tvůrci také vzkazují, že Mac verze Poldy 7 je téměř hotová a bude velmi brzy k dispozici.

ZA VÍCE PENĚZ EPILOG

Pokud se vybere 750 tisíc, chtějí autoři vytvořit ještě krátkou adventuru o tom, jak to bylo s Pankrácem mezi druhým a třetím dílem Poldy. Půjde o epilog, který vysvětlí, jak se hlavní hrdina stal soukromým detektivem.

Epilog se bude dát hrát samostatně, nebudete muset dohrávat druhý díl, ale bude navazovat na konec hry.

Co dál? Pokud se zadaří, nebrání se v Zima software předělat i další díly Poldy.