Na internetu se stále více objevují zprávy o chystaném remaku kultovní hry Metal Gear Solid. Pracovat by na něm mělo studio Bluepoint, které nám v minulém týdnu přineslo jednu z prvních next-gen her, remake dalšího kultovního hitu Demon's Souls. O práci na téhle hře se spekulovalo již před oficiálním představením zmíněného remaku otce všech souls-like her, po oznámení však spekulace utichly. Za poslední dva měsíce se vrací mnohem a mnohem silnější než kdy předtím. I my jsme vás v září informovali o jistých spekulacích, které rozvířil web RedGamingTech a také tchajwanská ratingová agentura. Článek si můžete připomenout zde. Nyní však studio, které svoji kvalitu prokázalo již u předělávky dalšího nestárnoucího hitu Shadow of The Colossus, na Solid Snakea zřejmě odkazuje i ve své nejnovější hře.

Nejprve se ale vraťme k jejich twitterovému příspěvku z konce minulého roku. Jako mnoho dalších vývojářských studií nám i Bluepoint popřál krásný Halloween, vše bylo ale trošičku ve zvláštním stylu. Aby rozvířili diskuse, prozradili, že ze stínů se nevrací jen jeden, ale zároveň dva! Pro svoje přání navíc vybrali velmi zvláštní spojení: „Filter your candy collections, soft from solid, and be eco-friendly. Have a metal Halloween.“ Pro většinu fanoušků je tohle jasné spojení se hrou Metal Gear Solid.

Malé „velikonoční vajíčko“ se však zatoulalo i do jejich Demon's Souls Remake. V jeden moment se ve hře ozve dosud nevysvětlený zvuk. Jak ale někteří hráči potvrdili, tento zvláštní zvuk je naprosto identický zvuku, který doprovází jeden ze Snaekových soubojů s bossem v původním Metal Gear Solid. 

Přečtěte si také: Konami chystá Metal Gear Solid Remake pro PS5 a PC?

A je tu i několik dalších náznaků potvrzujících tuhle teorii. Tak za prvé, práci na dalším remaku potvrdil i youtuber Lance McDonald, který je vášnivý fanoušek souls-like her a předběžně byl pozván do sídla studia Bluepoint. Ten později citoval slova výše zmíněného tweetu, aby tak potvrdil, že se skutečně chystá i druhý neohlášený remake. Další náznak může přijít z minulo ročního The Game Awards, kde nám bylo naznačeno, že Konami a PlayStation na něčem společně pracují. Všichni jsme si mysleli, že to bude Sillent Hill, ale co když to bude překvapivý remake mistrovského díla mistrovského Hidea Kojimi? 

Také se mluví o tom, že se Sony chystá koupit studio Bluepoint.