Společnost Xzone představila devátý titul, jenž rozšíří sérii českých her ve sběratelském balení Xzone Edice. Tím bude chystaná retro plošinovka Bzzzt od herního matadora Karla Matějky. Fyzická edice s bonusy vyjde současně s digitální verzí letos v létě. Na Steamu si můžete zahrát demoverzi.

Bzzzt je svižná 2D plošinovka plná akce a dobrodružství, vzdávající hold herním ikonám z osmdesátých let. Mnohé naznačuje i jméno hlavního hrdiny, robůtka ZX8000.

„Hra vyniká naprosto precizně vymazlenou pixel-artovou grafikou, kde byla každá titěrná animace dotažena k dokonalosti. Stejně jako přesné ovládání, které rychle padne do ruky, jeho perfektní naučení si však žádá poctivý trénink. A od toho budou ve hře časové rekordy, čekající na pokoření těmi nejlepšími i porovnání s přáteli,“ vyjmenovává přednosti hry tisková zpráva.

„Nebýt osmibitů, nikdy bych nezačal dělat hry. Byla to láska na první dobrou. A právě moje pocity z hraní prvních her, to nadšení, bezmeznou dávku kreativity, hravost a naprosto návykovou hratelnost osmdesátkových her jsem se snažil vložit do mojí poslední hry. Je to výlet do minulosti, tak jak si ji pamatuji. S duhovými brýlemi a napumpovanou pixel artovými steroidy!!!“ popisuje Karel Matějka, herní vývojář, jenž pracoval na hrách jako Colony 28, Brány Skeldalu, Mafia, Operation Flashpoint nebo Mrazík.

PreBeta gameplay trailer

Hru vydává české vydavatelství Cinemax. „Být vydavatelem Bzzzt je pro nás čest a velká radost zároveň. Karel dělá nejen skvělý pixelart, ale obrovskou péči věnuje i hernímu designu a preciznímu ovládání. Jsem jeden z prvních testerů a musím uznat, že hra se skvěle hraje a zároveň má správný balanc obtížnosti. Jsem rád, že jsme se dohodli s Xzonem na vydání sběratelské edice,“ doplňuje Lukáš Macura ze Cinemaxu.

Pro tento typ her mají slabost i všichni v Xzone. „Pixelartovek vzniká v současné době sice spousta, ale jen zlomek vyniká opravdu nádhernou stylizací, kde je radost sledovat každý rozpohybovaný pixel. A Bzzzt patří přesně mezi tuhle hrstku indie her, které se člověku ihned vryjí do paměti a chce si je zahrát. A ten skvěle padnoucí retro soundtrack už je jen třešnička na dortu,“ neskrývá nadšení Jan Bobrovský z marketingového týmu Xzone.

Fyzická edice Bzzzt se k herním nadšencům vydá 20. 7., tedy ve stejný den jako digitální verze. Jak už je u titulů v Xzone Edici zvykem, i ten devátý nabízí sběratelům a sběratelkám mini-artbook plný informací o vývoji hry (cca 40 stran). V balení také najdou originální pohlednice, samolepky, magnetku a digitální soundtrack. Cena byla stanovena na 499 Kč.

OBSAH BALENÍ

  • Steam klíč ke stažení hry Bzzzt
  • sběratelské balení s mini-artbookem
  • 3x originální pohlednice
  • samolepky
  • magnetka (9×9 cm)
  • kartička s kódem digitálního soundtracku

PŘÍBĚH HRY

V přísně utajené laboratoři pracují doktorka Ema a světově uznávaný profesor Norbert na jejich nejnovějším projektu. Po propojení jejich výjimečného intelektu se jim konečně podařilo sestrojit robůtka ZX8000. Není sice větší jak opékač topinek, zato však dokáže být neskutečně mrštný a vynalézavý. A jsou to jeho schopnosti, které se rozhodla dvojice vědců otestovat právě teď - jednu plošinkovou výzvu za druhou.

Mezitím, na jiném místě Bzzzt univerza, spřádá své ďábelské plány šílený vědec Badbert. A v sázce není nic menšího, než osud celého lidstva.

Popadněte ovladač a pomozte ZX8000 dokončit jeho misi, překazit Badbertovy plány a zachránit naši planetu Zemi!

CO MŮŽETE OD BZZZT OČEKÁVAT?

  • Vyberte si ze tří obtížností a zahrajte si hru stylem, který vám vyhovuje nejvíce.
  • Užijte si precizní ovládání na gamepadu nebo klávesnici.
  • Otestujte svoje schopnosti na časových rekordech, čekajících na pokoření v každé úrovni.
  • Prozkoumejte různorodá prostředí a neustále se měnící herní mechaniky.
  • Zdolejte intenzivní souboje s finálními bossáky.
  • Vyzkoušejte autentický osmdesátkový mód s permanentní smrtí.
  • Zaposlouchejte se do stylové retro hudby vytvořené Martinem Lindou, tvůrcem Rytmik Studio/Ultimate.