Temná adventura 1428: Shadows over Silesia zasazena do středověké Evropy bude rozšířena. Studio KUBI Games oznámilo předprodukci nového obsahu v podobě dodatečného obsahu. Na podrobnosti si musíme ještě počkat. Ty jsou slibovány na příští rok společně s teaser trailerem.

„Hodnocení hráčů na Steamu se drží nad 85 % (161 hodnocení, vč. retail edic a z toho 139 kladných) a to i díky tomu, že vývoj hry stále probíhá a pravidelně vycházejí updaty opravující chyby,“ pochvaluje si autor. Ten nově nabídl hru na Epic Games Store, kde je se 40% slevou za 269,40 Kč (do 8. 12. 2023). Na Steamu je za 19,99€. Na Xzone je ještě k dispozici fyzická sběratelská edice za 599 Kč. Obsahuje navíc mini-artbook, pražský groš s vyraženým motivem hry, dva tematické dopisy, samolepky, mapu a také papírovou vystřihovánku.

Kromě toho Petr Kubíček oznámil, že se pustil do vývoje dalšího projektu. Ten je od 1428: Shadows over Silesia odlišný. „Jedná se o menší logickou hru, která spojuje prvky Tetrisu, Arkanoidu, Sokobanu a dalších klasických titulů,“ uvedl. Na hráče mají čekat desítky úrovní, soutěžení s ostatními hráči z celého světa a porovnávání dovedností v žebříčku.

„V náhodném režimu se kostky přeskládají pokaždé jinak, což zaručí prakticky neomezenou znovuhratelnost. Kreativci se pak vyřádí ve vestavěném editoru umožňujícím vytvářet a sdílet vlastní levely. Demo bude k dispozici už během dalšího Steam Next festivalu a plná hra vyjde krátce poté, konkrétně do konce druhého čtvrtletí 2024, na platformách Steam a Epic Games Store,“ dodal Kubíček.

1428: Shadows over Silesia vyšla v říjnu loňského roku na PC.