Pochvalné recenze od médií a velmi kladné uživatelské recenze. V brněnském studiu Ashborne Games mohou být s uvedením své hry Last Train Home spokojeni. Důležité jsou ale pochopitelné prodeje, v dnešní době ještě více.

Jak se ukazuje, tak ty nemusejí být vůbec špatné. Historická real-time strategie o cestě československých legionářů je v současné době nejprodávanější hrou na Steamu v rámci našeho území.

SteamDB uvádí, že ve hře dosud bylo nejvíce v jeden okamžik 3459 lidí, to je globální výsledek. V tomto žebříčku je Last Train Home na 8. místě. To by mělo svědčit o tom, že se hra dobře prodává i v zahraničí. Snad to bude stačit na to, aby Ashborne Games nehrozilo propouštění, nebo zrušení, protože mateřská společnost Embracer Group prochází restrukturalizačním procesem, propouští, ruší projekty a zavírá studia. Do 30. 9. 2023 bylo zrušeno 900 pracovních míst, což představuje 5 % celkové pracovní síly švédského holdingu.

Potěšující je, že v nejprodávanějších hrách na Steamu máme nyní ještě Euro Truck Simulator 2. Nachází se na osmém místě. Takhle vypadá TOP 20 pro náš trh:

  1. Last Train Home
  2. Lethal Company
  3. Steam Deck
  4. Counter-Strike 2
  5. Dead by Daylight
  6. Diablo 4
  7. Baldur's Gate 3
  8. Euro Truck Simulator 2
  9. Headset Valve Index
  10. Red Dead Redemption 2
  11. Destiny 2
  12. theHunter: Call of the Wild
  13. Horizon Zero Dawn Complete Edition
  14. Forza Horizon 5
  15. Dead by Daylight - Chucky Chapter
  16. Call of Duty
  17. Hogwarts Legacy
  18. Cyberpunk 2077
  19. War Thunder
  20. Frostpunk