Factorio dostalo v minulých měsících poslední větší aktualizaci. Hra z předběžného přístupu vyšla 14. 8. minulého roku, a i nadále bude dostávat minoritní aktualizace v podobě oprav bugů a chyb.

Článek na oficiálních stránkách hry cituje několik možností, kterými by se česká budovatelská strategie mohla vydat. Pokračování, bezplatných aktualizací ani mnoha DLC se podle nich nedočkáme. Místo toho má dorazit velké rozšíření.

Přečtěte si také: Používáte Firefox na Androidu? Od prosince bude k dispozici aspoň 200 nových rozšíření

„Vypadá to, že se to hodí nejvíce,“ píše Wube Software o možnosti rozšiřujícího balíčku. Právě na něm začínají teď vývojáři pracovat. „Byl by to jeden dobrý produkt, který by byl dostatečně významný, aby znovu upoutal pozornost lidí. Technicky by to byla „jen“ nová verze hry, takže veškerá infrastruktura aktualizovaných módů, multiplayeru atd. by fungovala stejně jako doposud.“

O rozšíření zatím mnoho nevíme, podle vývojářů se ho ale určitě nedočkáme do roka. Pokud byste chtěli pokračování, tak druhý díl v plánu není. Byl by to opak toho, co tvůrci chtějí dělat dál. Stejně tak nedojde na malá DLC.

Společně s oznámením rozšíření Wube ukázalo mnoho zajímavých čísel. Factorio prodalo dva a půl milionu kopií a hráči ve hře dohromady strávili bezmála 40 000 let.