Nezávislé studio Charles Games pod záštitou Univerzity Karlovy se pochlubilo datem vydání jejich unikátní adventury Svoboda 1945: Liberation a přineslo gameplay trailer.

Svoboda 1945: Liberation vyjde 3. 8. letošního roku na PC, Mac a Linux s českým dabingem a titulky.

Svoboda 1945: Liberation představuje pokračování titulu Attentat 1942 a odehrává se ve vesnici v česko-německém pohraničí.

Svoboda 1945: Liberation je unikátní kombinace adventury, interaktivních rozhovorů se skutečnými herci a vzpomínek lidí, kteří prožili chaos po konci druhé světové války. Přijíždíte do malé vesnice Svoboda v česko-německém pohraničí, abyste rozhodli dlouholetý spor. Brzy ale zjistíte, že kořeny zdánlivě banálního případu sahají až do konce druhé světové války a nástupu komunismu.

„V průběhu hry budete zjišťovat, jak odsun nebo komunistický puč ovlivnily život vesnice. Mohou hrůzy války ospravedlnit násilí po jejím konci? Váš děda byl u toho, ale detaily chybí. Jak se do vesnice dostal? Zapojil se nějak do poválečných událostí? Pokud budete opatrní, možná vypátráte pravdu. A odhalíte minulost, která stále ovlivňuje současnost,“ přibližují Svobodu 1945 její autoři.

„Během vyšetřování objevíte fotografii svého dědy. Co tu dělal? Byl nějak zapleten do poválečného násilí? Je na vás, abyste odhalili pravdu a dokončili jeho příběh. Prožijte vzpomínky pamětníků v atmosférických minihrách. Vyvolejte staré fotografie, na nichž jsou důležité detaily tragických události a vydejte se v obrněném vlaku na pomoc osvobození Československa. Zjistěte, o jakých věcech děda nikdy nemluvil. A sami pro sebe si odpovězte na otázku: mohou hrůzy války ospravedlnit násilí po jejím konci?“

Attentat 1942 nabízí unikání pohled do důležité české historie, která vás bude bavit

V gameplay traileru vidíme všechny části hry - FMV rozhovory, interaktivní rozhovory, scény s dobovými materiály i minihry. Podle Charles Games jde pouze o zlomek toho, co v srpnu ve hře najdeme. Chybí například minihra kolektivizace, v níž budeme jako farmář vzdorovat postupující komunistické totalitě, historicky věrné vyvolávání fotek nebo řada dalších postav, jejichž osudy odhalíte při svém pátrání po vesnici na česko-německém pohraničí.

  • Odhalte minulost v propracovaných rozhovorech, kde záleží na každém rozhodnutí.
  • Ponořte se do mnohovrstevnatého příběhu o osvobození od nacismu, odsunu Němců, komunistické kolektivizaci a morálních dilematech z doby, kdy se republika vzpamatovávala ze světové války.
  • Prožijte dějiny v interaktivních komiksech a vzpomínkách.
  • Objevte unikátní historické záběry a dokumenty.

MINIMÁLNÍ SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY

  • OS: Windows 7 SP1+
  • Paměť: 4 GB RAM
  • Grafická karta: HD Graphics 5000 nebo lepší
  • DirectX: Verze 10
  • Pevný disk: 9 GB volného místa