Polská společnost The Dust, která se specializuje na simulátory, představila Car Thief Simulator. V připravované hře budete krást vozidla a ujíždět před policií. Vývojáři tvrdí, že chtějí prohloubit mechaniku krádeží aut. Nejprve je nutné pozorně sledovat oblast, poté využít vhodné vybavení a dostat se do vozu. Pokud vše půjde podle plánu, stačí zajet s automobilem do garáže. Někdy se vám ale do cesty připlete policie, zatímco jindy musíte nejprve vypnout alarm.

Záležet bude na tom, o jaké auto jde. Když je to obyčejný vůz, tak práce nebude tak těžká, ale při kradení luxusních automobilů se mají hráči zapotit. Takové vozy budou pod neustálou ochranou.

„Naučte se, jak se vloupat do auta a vypořádat se se všemi druhy zámků aut. Pravidlo je poměrně jednoduché: Levné vozy mají staré, snadno otevíratelné zámky. Čím je auto dražší, tím těžší bude ho ukrást,“ připomínají tvůrci.

„Sledujte svůj cíl a věnujte pozornost umístění kamer a pohybových senzorů. Někdy může být lepší počkat, až nebudou kolem svědci. Využijte příležitosti a pokuste se vloupat do auta, aniž byste spustili alarm. Přestříkejte auto, abyste ho mohli prodat. Některá auta ale bude těžší prodat a nejlepší u nich je rozebrat je na díly a ty samostatně prodat,“ dodávají.

Car Thief Simulator se v roce 2021 chystá na počítače a dostupný bude na Steamu. Od studia The Dust jde o třetí projekt. Celkem mají v plánu 15 simulátorů.