Capcom se v budoucnu musí obejít bez svého veterána. Po 30 letech a pěti měsících japonskou společnost opustil Hideaki Itsuno. Známý vývojář však s hrami nekončí. V příspěvku na sociální síti děkuje fanouškům a od září začíná s vývojem nové hry v novém prostředí.

„Doufám, že se mi podaří vytvořit zábavné a krásné hry, které budou stejně nezapomenutelné nebo ještě zapamatovatelnější než ty, které jsem vytvořil doposud,“ uvedl Itsuno ve zprávě.

Hideaki Itsuno naposledy vedl vývoj dvoudílné série Dragon’s Dogma. Předtím stejnou pozici zastával u Devil May Cry 3, 4 a 5. Měl také na starost Street Fighter Alpha, Star Gladiator, Rival Schools, Capcom vs SNK, Power Stone nebo Auto Modellista.

Akční RPG titul Dragon’s Dogma 2 vyšel v březnu tohoto roku a my jsme mu udělili 8/10. V recenzi jsme napsali/řekli:

„Dragon's Dogma 2, více než cokoliv jiného, je hlavně druhý pokus o první díl. Hra bere veškeré své nápady z prvního dílu a snaží se je udělat znovu a lépe. Ve většině případů se jí daří. Důraz na průzkum a zábavný soubojový systém (alespoň většinu hry) je toho jasným důkazem. Jenom škoda, že v některých ohledech nejde ještě o ten krok dál. Po čase si začnete všímat repetitivních nepřátel, soubojový systém se stane poněkud monotónním a největším problémem je samozřejmě optimalizace. I tak jde o úžasnou hru, kterou by neměli minout jak fanoušci akčních RPG, tak milovníci světů, ve kterém se mohou doslova ztratit.“