Ani akční RPG titul Dragon’s Dogma 2 nevyšel bez chyb a problémů. Vývojáři z Capcomu bedlivě čtou zpětnou vazbu od hráčů. Vypadá to, že některé z největších problémů budou brzy odstraněny.

V Capcomu pracují na řadě oprav a aktualizací, které vyjdou v dohledné době. Mezi nimi je lepší optimalizace na počítačích i konzolích a nové grafické možnosti na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S (včetně vypnutí/zapnutí rozmazání pohybu a ray tracingu).

Konzolistům se bude hodit také omezení snímkové frekvence na 30 snímků za sekundu. To má zajistit, aby nedocházelo k viditelným propadům. Na počítačích zase lepší kvalita obrazu při zapnutém DLSS. Tady tvůrci bojují ještě s výkonem, kdy má hra obrovské problémy i na sestavách s nejnovějšími grafickými kartami.

Po jedné k budoucích aktualizací bude možné začít hraní od začátku s novou postavou. Z nějakého záhadného důvodu má teď Dragon’s Dogma 2 jen jeden slot pro uložení pozice. Jedinou možností pro hraní od začátku je tak New Game Plus.

Mimochodem, modderům došla trpělivost s placenými dodatečnými balíčky, které odemykají vzácné předměty ve hře. Na NexusMods je už nyní dostupná modifikace Early n' Cheap Art of Metamorphosis. Ta přidává Art of Metamorphosi prvnímu obchodníkovi v Melve a k Philbert's ve Vernworthu. Hodit se bude ještě Crazy's Shop – přidává x255 Elite & Explorer Camp Kit, Wakestones, Rift Cystals, Farrystones, Beetles a další do obchodů ve Vernworthu.