Tvůrci lovecké simulace theHunter oznamují rybářský simulátor Call of the Wild: The Angler, který je zasazen do rozsáhlého, atmosférického a živoucího otevřeného světa. Ten budete muset prozkoumat při hledání dokonalého rybářského místa.

„Svět v Call of the Wild: The Angler je plný velkolepých rybářských míst a úchvatných lokací, které můžeš prozkoumat pěšky, v terénních vozidlech nebo na lodích napříč rozsáhlou sítí propojených řek a jezer,“ láká tisková zpráva.

Sami nebo s přáteli můžete objevovat klikaticí se řeky, majestátní alpské vrcholy, tyrkysové prameny, monumentální pěší stezky a skryté rybníky. Na své cestě za uklidňujícím nočním rybařením na jezeře se budete kochat pohledem na okouzlující strážní věže a vysoké rozhledny, nebo můžete počkat do východu slunce, abyste si vyfotili úžasný úlovek na háčku.

Virtuální rybáři budou muset vzít v úvahu vlastnosti jednotlivých druhů ryb, teplotu vody, hloubku, výšku a mnoho dalších faktorů.

Ať už bojujete s okounkem pstruhovým, nebo tvrdě bojující horskou síh, intuitivní systém nahazování vám poskytne poutavý a pohlcující rybářský zážitek. Každý druh má jedinečné chování a vlastnosti, a bude vyžadovat, abyste při přitahování pečlivě odhadovali jejich pohyby. V kombinaci se systémem, který realisticky simuluje teploty a hloubky vod, nadmořskou výšku a další podmínky, aby určil, kde se budou populace ryb vyskytovat, každý úlovek představuje nezapomenutelný zážitek.

„Naučte se a zvládněte různé rybolovné techniky a používejte strategii, která vám umožní chytit kolosální úlovky,“ dodává tisková zpráva s tím, že budete využívat širokou škálu prutů a upravovat si je podle potřeb pomocí rozšiřující se nabídky navijáků, vlasců, plováků, háčků, nástrah a návnad.

Vývojáři ze studia Expansive Worlds, které spadá pod Avalanche Studios Group (série Just Cause a Mad Max), slibují pravidelně vydávat bezplatný i placený obsah, aby se hra postupně rozrůstala a přinášela nové rybářské zážitky.

Call of the Wild: The Angler vyjde v letošním roce na PC přes Steam, Epic Games Store a Microsoft Store. Později se hra dostane na konzole.