Před čtyřmi roky se Dan Houser loučil s Rockstar Games. Spoluzakladatel a viceprezident působil ve slavném studiu 22 let. Se svým bratrem Samem ho v roce 1998 založil společně s dalšími lidmi. Avšak právě Dan měl být hybnou silou a tím hlavním. Jemu jsou připisovány zásluhy, kterých dosáhly série Grand Theft Auto a Red Dead Redemption, stejně tak Bully a Max Payne 3.

Houser se nerozhodl vývoj her pověsit na věšák. Místo odchodu do důchodu založil nové studio nazvané Absurd Ventures. To bylo registrováno již v létě 2021. Dnes se uznávaný scenárista pochlubil, že připravuje akční adventuru zasazenou do otevřeného světa. Nabídnout má nejlepší souboje a akci ve své třídě z pohledu třetí osoby, a to v několika režimech.

Kromě Dana Housera v týmu najdeme další bývalé zaměstnance Rockstaru. Mezi nimi jsou veteráni Michael Unsworth, Lazlow Jones nebo Adam Tedman. Do týmu hledají další vývojáře, včetně uměleckého ředitele, hlavního designéra, hlavního producenta nebo technického ředitele.

Vlastně ani nevíme, proč Dan Houser z Rockstar Games odešel. Říká se, že to bylo za nepěkných okolností. Spekulovalo se o mocenském boji ve studiu, stejně tak o menší kreativní svobodě.