Během letošního Summer Game Festu bude představena nová real-time strategie od bývalých tvůrců StarCraftu, Warcraftu, Dawn of War a Company of Heroes. Tihle vývojáři chtějí hráčům dopřát zábavnou RTS, která nebude tolik složitá. Tvrdí totiž, že dnešní real-time strategie jsou určeny převážně pro hardcore fanoušky a zahltí hráče tabulkami.

Nový projekt od Uncapped Games se zaměřuje na rychlé a rozsáhlé strategické bitvy. Stejně jako StarCraft a Warcraft by měl oslovit širší publikum. Hráči si mají sami určit, jak budou hrát.

Studio Uncapped Games sídlí v Los Angeles a vede ho David Kim, jenž měl předtím na starost multiplayer u StarCraftu 2. Byl hlavním designérem. Poté přešel k Warcaftu a Diablu. Prsty měl také v Company of Heroes. Kim se spoléhá na finanční podporu Tencentu a práci v Uncapped Games označil za životní příležitost, jež splňuje jeho touhu vrátit se k real-time strategiím. V týmu se může spolehnout na Jasona Hughese, bývalý hlavní producent třetího a čtvrtého Diabla, a na Zhongshana Zhanga, programátora StarCraftu 2.

Summer Game Fest 2024 se uskuteční 7. 6. ve 22:00 našeho času.