Série Borderlands patří k nejúspěšnějším hrám z looter shooter žánru. Nejnovější třetí díl již dostal dvě rozšíření a 21. května proběhlo oznámení třetího, konkrétně Bounty of Blood. Nyní jsme se dočkali i gameplay záběrů. DLC se částečně zaměřuje na tématiku westernu, avšak klasický divoký západ asi nečekejte. Přeci jen, je to Borderlands. 

Stejně jako předchozí dvě DLC, Moxxi's Heist of The Handsome Jackpot a Guns, Love and Tentacles, bude i Bounty of Blood obsahovat zcela nové prostředí. 

Přečtěte si také: Herný Borderlands dostane film a Cate Blanchett si zahrá Lilith

Budete cestovat na drsnou pouštní planetu Gehenna, abyste si nárokovali odměnu na The Devil Riders. Ti totiž terorizují malé město Vestige. Cestou narazíte na nové postavy, jako je Rose, bojovník s pistolí i katanou, a Juno, drsný výtržník s pestrou minulostí. Vaše akce budou mít přímý dopad na Vestige a její obyvatele, jelikož budete pomáhat budovat město pomocí příběhových misí a různých výzev. 

Bounty of Blood se také může pochlubit novými herními mechanikami. Jedna z novinek je Jetbeast hoverbike. Jedná se o přizpůsobitelné vozidlo, díky kterému se budete moci ve hře rychle přemisťovat. Jelikož se jedná o tématiku „westernu”, můžeme jej považovat za rádoby alternativu koně. Jetbeast sice koni moc neodpovídá, avšak na rozdíl od něj může být vybaven zbraněmi, jako jsou duální kulomety nebo minomety. Zmiňované video mu věnuje první tři minuty. Na Gehenně najdete také spoustu interaktivních objektů, které vám pomohou v boji a průzkumu. Například Traitorweed může dočasně proměnit nepřátele ve spojence, zatímco Breezebloom vás vynese do vzduchu a můžete se tak dostat na jinak nepřístupná místa. A samozřejmě nebude chybět nový loot, včetně spousty westernových zbraní.

Rozšíření Bounty of Blood se dočkáme už 25. června 2020.