Tohle není klasická Alenka v říši divů, tak jak ji můžete znát z knížek od Lewise Carrolla či filmových adaptací. Nejedná se o žádné pohodové dobrodružství, kde by dobro triumfálně vítězilo nad zlem. Zde nenajdete nic jiného než spoustu krve, hororová zjevení a znepokojivé scény, které vám nedají spát. Tohle je totiž Alenka v říši divů z mysli herního designéra American McGee.

McGee na třetím díle Alenky z říše divů, známým pod jménem Alice: Asylum, pracuje od roku 2017. V roce 2019 spustil pro hru Patreon, kde na její vývoj vybírá peníze. V tuhle chvíli má titul více než 3000 podporovatelů. V průběhu dvou let, které hra na Patreonu strávila, zde McGee sdílel obrázky a další informace ohledně Alice: Asylum. Nyní přišel s doposud největší informací, jelikož je možné přečíst si scénář celé hry.

„Tohle je ono. Nakonec... Náčrt příběhu pro Alice: Asylum je dostupný ke stažení, čtěte a pomozte připojením se ke Crowd Design," píše McGee v příspěvku na svém Patreonu.

Scénář byl dle všeho dokončen 20. 8. a kromě McGeeho se na něm podílel také Alex Crowley. Pokud se do jeho čtení pustíte, čeká na vás kompletní kostra celého příběhu doplněná o obrázky. Když tak ale učiníte, je jasné, že se nevyvarujete spoilerům. Nejedná se sice o finální podobu příběhu a některé jeho části budou ještě změněny nebo doplněny o další pasáže, ovšem jeho základ by měl zůstat nepozměněn.

McGee žádá všechny, kdo si nástin příběhu přečtou, o podání zpětné vazby, díky čemuž by mohl být scénář následně upraven. Vývoj Alice: Asylum zatím nedostal zelenou a stále je ve stavu plánování. Dobrý scénář by ale mohl hře pomoci sehnat investory, kteří by značně ulehčili její vývoj.

Pokud jste s touto sérii American McGeeho seznámeni, je vás jasné, že ve scénáři narazíte na znepokojující scény zahrnující hororové prvky, násilí, smrt, mentální zdraví apod. Prostě nic pro slabé povahy.

První díl McGeeho Alenky v říši divů známý pod jménem American McGee's Alice vyšel již v roce 2000 a dnes je již známou klasikou. Druhý díl Alice: Madness Returns se na scéně objevil v roce 2011 a také si nevedl úplně špatně. Co se Alice: Asylum týče, tak zde je datum vydání stále někde ve hvězdách. Záleží na mnoha okolnostech.