Studio 343 Industries odhalilo datum vydání PC verze Halo 2. Měla by být k dispozici již za pár dní, 12. 5. v rámci Master Chief Collection, která nabízí šest Halo her v jednom balíčku - prodává se na Windows Store i Steamu. Další plány jsou jasné, po vydání druhého dílu se chce studio soustředit na Halo 3 a Halo 3: OSDT. K těm mimochodem vývojáři vydali vůbec první screenshoty. Sice nereprezentují finální podobu produktů, ale i přesto vám mohou poskytnout malou představu o tom, co můžete od těchto dvou připravovaných her čekat.

Na rozdíl od Halo a Halo 2 nebude Halo 3 předěláno. Z tohoto důvodu získáme jeho verzi z Xbox 360 bez grafických vylepšení. Nesmíme tedy očekávat kvalitnější textury nebo 3D modely. Přesto bude hra běžet na 60 snímků za sekundu.

Po vydání Halo 2 studio také spustí časnou verzi funkce výzev. Můžeme se těšit na XPčka za dokončení misí kampaně v různých obtížnostech. Výzvy se budou obnovovat každou středu v 10:00. Finální verze funkce potom dorazí v budoucí aktualizaci Master Chief Collection. Ve vývoji je i jedno další vylepšení, tentokrát určené pro hráče, kteří milují pokec ve Forge z Halo: Reach. Dočkáme se lepšího ovládání prostřednictvím myši a klávesnice či vylepšeného uživatelského rozhraní a přidání remapabilních keybindů. Na zlepšení vizuálních prvků se také pracuje. Zbraně již nebudou příliš zakrývat výhled. Vývojáři zároveň chtějí splnit všechna možná přání komunity.

Halo 3, Halo 3: ODST a Halo 4 budou poslední hry, které 343 Industries přidá do Halo: The Master Chief Collection pro PC. Halo 5: Guardians je tak jedinou Halo hrou, která na PC není a vzhledem k tomu, že Microsoft o jejím vydáním na tuto platformu doposud neřekl ani slovo, nejspíše to tak zůstane. Naštěstí nadcházejí úplně nový díl Halo Infinite na naše počítače vyjde již letos o Vánocích. Tedy pokud ho nějakým způsobem neovlivní pandemie koronaviru.

Pokud vás zajímá více informací ohledně Xboxu, tak se nezapomeňte koukat na zítřejší akci Inside Xbox, kde nás sice čekají hlavně tituly globálních vývojových partnerů Microsoftu, nikoli studií první strany, ale za to uvidíme první gameplay záběry z nového Xboxu Series X. Akce by měla začít v 17:00 našeho času a my ji pro vás budeme komentovat.