Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani nebo cestě do školy/práce naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- Po Kingdom Come: Deliverance a Aztez bude od 20. do 27. 2. 2020 na Epic Games Store zdarma Assassin's Creed Syndicate a Faeria.

- Kazunori Yamauchi z Polyphony Digital se při vývoji her pro PlayStation 5 zaměří na frekvenci snímků za sekundu. Tvůrce závodní série Gran Turismo si myslí, že rozlišení 4K je dostačující a raději by viděl 120 nebo dokonce 240 snímků za sekundu. Podle vývojáře poskytne nárůst fps hráčům nové zážitky.

Filip Ženíšek, překladatel na volné noze (dříve šéf lokalizací v Comgadu), píše o změnách na poli herních lokalizací za poslední roky: „Jejich výrobu už mnohdy nezajišťují místní distributoři, ale zahraniční agentury či přímo vydavatelé/vývojáři, kteří pak dodají hotový produkt distributorům - kteří kolikrát ani nevědí, odkud překlad pochází.“

- Na GOG.com probíhají slevy na hry od Bethesdy, například Dishonored: Complete Collection za 20,99 euro, Wolfenstein: The New Order za 5,99 euro, Return to Castle Wolfenstein za 2,19 euro, Fallout 3: Game of the Year Edition za 5,99 euro či Quake 4 za 4,49 euro.

- Koronavirus donutil Blizzard přesunout zápasy Overwatch League z Číny do Jižní Koreje. Původně bylo odloženo pouze jejich datum konání z konce ledna/januára na březen/marec, ovšem kvůli velkému riziku přenosu koronaviru Blizzard přesunul celou akci do Soulu.

- Hry Catherine: Full Body a XCOM 2 Collection pro Nintendo Switch byly ohodnoceny ratingovou komisí v Koreji. Žádná z her přitom nebyla ještě oficiálně oznámena.

- Jihoafrický online maloobchod Raru odhalil, že nás čeká limitovaný Cyberpunk 2077 ovladač pro Xbox One. Jeho cena bude 90 dolarů.

- Xbox Elite Series 2 se v žebříčku nejrychleji se prodávajícího herního příslušenství v historii USA umístil na 5. místě. Tento žebříček však není řazen podle počtu prodaných kusů, nýbrž podle výdělku na daných příslušenstvích.

- Ubisoft pracuje na nové VR hře založené na jedné z jeho největších IP. Spekuluje se, že by mohlo jít o Splinter Cell. Informace o nové AAA VR hře pocházejí od Ubisoftu v Düsseldorf, který pro tento projekt hledá lidi.

- Aktualizace Silent Hill 2 Enhanced Edition opravuje řadu chyb, které byly přítomny v původním vydání pro konzole, a jiné, které jsou specifické pro tento PC port. Video níže ukazuje pokrok ve stínech, post-processingových efektech a v podpoře gamepadů. Více na webu projektu.