Pohodlně se usaďte a vychutnejte si naši pravidelnou rubriku Stručně. Každý všední den vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Brněnské studio 2K Czech (Hangar 13) hledá testera na pozici QA Technician, který bude testovat software před vydáním na několika platformách, aby se zajistilo, že obsah hry odpovídá jak interním standardům, tak standardům kvality pro licenci na jednotlivých platformách. V inzerátu se píše o rozšíření proprietárního enginu a vývoji nových nástrojů pro neohlášený projekt. V Brně se pracuje na remaku Mafie, ale ten je už oznámen, tak se možná inzerát týká dalšího titulu.

- Data miner Pavel Djundik našel v nové aktualizaci beta verze Steamu řádky kódu, které souvisí s cloudem od Valve. O takzvaném Steam Cloud Gaming se spekuluje už pěknou dobu. Vypadá to, že Steam skutečně bude mít vlastní cloudovou službu pro hraní her. Na cloudu už běží Steam Link, Steam Link Anywhere a Steam Remote Play.

- NFL má tento týden prodloužil exkluzivní dohodu se společností Electronic Arts, která ji umožní pokračovat se sérií Madden až do roku 2025. Hlasování o dohodě se má konat dneska a rozhodovat se bude o tom, zda NFL udělí EA výlučná práva na vývoj a distribuci simulačních her založených na týmech a zápasech NFL. Pokud budou splněny určené cíle, má být dohoda prodloužena do roku 2026.

Přečtěte si také: Nový dokument o Arkane Studios nám blíže představil jejich zrušené projekty The Crossing a Half-Life 2: Episode Four

- Shirley Curry, známá jako Skyrim Grandma, se kvůli nenávistným komentářům na YouTube a svému zdraví rozhodla omezit své streamování hry The Elder Scrolls V: Skyrim. Curry se vášnivou hráčkou stala již v roce 2007 a na svém YouTube kanále je aktivní od roku 2011, o čtyři roky později začala streamovat a koncem roku 2015 se téměř přes noc stala slavnou. Bohužel to s sebou přineslo i spoustu nenávistných komentářů, které jsou negativní a Curry už nemá z hraní takovou radost jako dřív. Zkrátka si streamování už tolik neužívá a připadá si jako pod mikroskopem, kdy někteří pitvají její názory.

- Nehráli jste ještě No Man's Sky a platíte si Xbox Game Pass? Tak to se můžete těšit na červen, kdy bude tohle vesmírné dobrodružství do služby od Microsoftu přidáno pro Xbox One a Windows 10. Studio Hello Games současně potvrdilo, že No Man's Sky se začne prodávat i v obchodě Microsoftu ve Windows 10 edici. Ani tady ale nebylo odhaleno přesné datum.

- Insider Tidux je přesvědčen, že bezplatná aktualizace PS4 verze hry na PS5 bude záležet na vývojářích a vydavatelích. Sony o cross-buy podpoře mlčí, zatímco Microsoft už dříve představil funkci Smart Delivery, která vám umožní hrát vybrané hry na Xboxu One a bezplatně získat upgrade pro Xbox Series X. Podle insidera má Sony vše chápat a většina vývojářů/vydavatelů má nabídnout bezplatnou aktualizaci pro PS5.

- V databázi Epic Games Store se objevil nový projekt od Remedy Games. Tvůrci Alana Wakea a Control ho přidali pod názvem BigFish, což je pravděpodobně kódové označení. To naznačuje, že bychom se brzy mohli dočkat odhalení. Z dřívějška víme o dvou projektech. Prvním bude AAA hra pro další generaci konzolí a PC, zatímco druhý projekt je menšího měřítka. Oba tituly mají využít Northlight Engine.

Přečtěte si také: Za mikrotransakce hráči utrácejí každým rokem více peněz

- Včera na PC, Xbox One, PlayStation 4 a Nintendo Switch vyšel Minecraft Dungeons. Současně je dostupný v Xbox Game Passu pro PC a Xbox One. Microsoft vydání připomenul launch trailerem. Máte chuť na kostičkové diablo?

- Starfield ještě hotov není, musel objasnit Pete Hines z Bethesdy poté, co se ve velkém spekulovalo o brzkém detailním představení nové značky od autorů Falloutu. Oficiálně víme, že Starfield vyjde dříve než nové The Elder Scrolls a že jde o vesmírné dobrodružství. Ale že by to bylo už letos? To se mi nezdá.

- Náhradu za zrušenou E3 má už i IGN, jmenuje se Summer of Gaming a bude nám přinášet novinky od 9. do 24. června. V harmonogramu je neohlášená hra od Funcomu, exkluzivní odhalení hry od Merge Games, exkluzivní záběry z Observer: System Redux, trailery pro Chivalry 2, Wasteland 3 nebo XIII i představení multiplayeru Stronghold: Warlords, interview o Total War: Troy či první gameplay záběry z Mafia: Definitive Edition. Ty uvidíme až 15. června.

- The Last of Us Part II podle všeho nevyjde na Středním východě. Nasvědčuje tomu absence hry v PS Store verzích pro Saúdskou Arábii a Spojené arabské emiráty. Pravděpodobně je to z důvodu nahoty, sexuálního obsahu a témat LGBT. Pokud si ale hráči ze zmíněných zemí vytvoří PSN učet pro jinou zemi, neměli by mít problém si akční dobrodružství koupit.

Přečtěte si také: V definitivní edici Mafie 3 jsou pozůstatky Berlína ze zrušeného projektu Rhapsody

- Objevily se gameplay záběry ze zrušené příběhové singleplayerové kampaně Call of Duty: Black Ops 4. Tu Treyarch zrušil, aby se mohl věnovat multiplayeru, který je pro sérii důležitější. Na podzim nás čeká další díl, spekuluje se o novém Black Ops zasazeném do období studené války.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZAJÍMAVÉ ČLÁNKY: