Včera byl poslední den Bobbyho Koticka v čele Activisionu Blizzard King. Bývalý generální ředitel ale nemusí smutnit, při odchodu dostal tučné odstupné. Předtím od něj Microsoft odkoupil všechny akcie.

Kotick jako odstupné obdržel 15 milionů dolarů. Původně se mluvilo o částce až 292 milionů. Po akvizici Activision Blizzard King od něj Microsoft, stejně jako od ostatních, odkoupil všechny akcie. Kotick vlastnil téměř 4 miliony akcií. Od Microsoftu tak dostal dalších 370 milionů dolarů.

Vedením Activisionu Blizzard King byl pověřen Matt Booty. Ten už několik let vede Xbox Game Studios a nedávno pod jeho křídla přešla Bethesda se ZeniMaxem. Mike Ybarra zůstává výkonným ředitelem Blizzardu, Rob Kostich výkonným ředitelem vydavatelské divize Activisionu a Tjodolf Sommestad prezidentem divize King.

Bobby Kotick byl kontroverzním generálním ředitelem. Říká se, že zametal pod koberec průšvihy svých podřízeních a nesnažil se řešit obtěžování na pracovišti. Z pohledu her upozadil Blizzard a většinu zdrojů přesměroval na Call of Duty.

Prý ho neměli rádi ani vývojáři a PR specialisté. Údajně nedbal varování na review bombing při příchodu Overwatch 2 na Steam a neschválil posílení týmu správců. Místo toho se s tím musel vypořádat malý tým spravující sociální kanály.