Před týdnem společnost Sony potvrdila vydání PlayStationu 5 na konec roku 2020 a mezi řečí oznámila, že studio Bluepoint Games pracuje na novém projektu pro tuhle konzoli. Přitom už v dubnu tohoto roku jsme mohli číst zprávy o redefinici klasiky, kterou hráči milují. Vzniká tak nový remaster/remake. Ostatně v Bluepointu s nimi mají velké zkušenosti, vytvořili Shadow of the Colossus, Uncharted: The Nathan Drake Collection a Gravity Rush Remastered pro PS4 a pro PS3 zase The Ico & Shadow of the Colossus Collection nebo God of War Collection.

Podle slov technického ředitele Petera Daltona mají v americkém studiu redefinovat jednu PlayStation klasiku a posunout se mnohem dál než u Shadow of the Colossus. Jinými slovy chtějí odvést mnohem více práce, což může znamenat nejen vylepšení grafického kabátku a hratelnosti, ale třeba i přidání nového obsahu.

Známý insider s přezdívkou Tidux přišel s informací, že v Bluepoint Games vzniká Demon’s Souls Remastered. Tahle klasika od japonských FromSoftware má být startovním titulem PS5, tedy má dorazit současně s vydáním nové generace konzole od Sony. Berte prosím informací jako spekulaci. Nicméně, Tidux již mnohokrát dokázal, že má přístup k zákulisním informacím společnosti Sony, i když párkrát byly jeho informace špatné. Tak uvidíme, zda se u Demon’s Souls Remastered trefil. Tenhle návrat by jistě potěšil spoustu fanoušků.

Pro Demon’s Souls Remastered je vyjádření režiséra Hidetaka Miyazaki ze začátku letošního roku, který by za správných podmínek nebyl proti jeho vzniku. Dokonce by se nebránil tomu, že by se o remaster mělo postarat jiné studio. Jestli k původní hře cítí lásku a vložilo by do práce srdíčko, líbilo by se mu to.

Demon's Souls je akční hardcore RPG, které vyšlo v roce 2009 na PlayStation 3. Hru vytvořilo studio FromSoftware ve spolupráci s SCE Japan Studio. Zajímavé je, že v Japonsku nebyla hra moc úspěšná, tak se po více než půl roce dostala do Severní Ameriky a poté i do Evropy, kde zaznamenala velký úspěch, díky němuž vznikla série Dark Souls.