Koncem minulého roku byl na BlizzConu oznámen v pořadí osmý datadisk populárního MMORPG titulu World of Warcraft. Z rozšíření Shadowlands jsme viděli ale pouze pěkně zpracovaný filmeček, který potěšil hráče nečekanou ukázkou toho, jak bude pokračovat příběh poté, co se vypořádáme se starým bohem.

Blizzard se nyní zavázal, že World of Warcraft: Shadowlands vyjde během letošního podzimu. „Máte náš závazek, že letos na podzim vydáme Shadowlands. I kdybychom ho měli vydávat z našich domovů,“ prohlásil při oficiálním streamu producent John Hight. Původně měl být stream v červnu a s trochu odlišným materiálem, ale rozhodli se ho odložit, aby dali prostor hnutí Black Lives Matter.

Hight současně potvrdil spuštění bety. Servery budou spuštěny příští týden a během léta se do testu dostane větší množství hráčů. Pokud máte World of Warcraft a povolili jste na svém Battle.net účtu používání bety, tak se občas nezapomeňte podívat, zda jste neobdrželi pozvánku do bety Shadowlands.

Přečtěte si také: BlizzCon 2019 přinesl oznámení her Diablo IV, World of Warcraft: Shadowlands nebo Overwatch 2

Po obsahové stránce je tedy Shadowlands kompletní a vývojáře nyní čeká ladění všech prvků a eliminace chyb. Beta bude mít limit na 60. úrovni a očekávat můžete první pohled na endgame. V betě chce Blizzard testovat raid Castle Nathria, craftování legendární runy, smluvní kampaně, PvP a další. Kromě informací o betě ukázali John High a Ion Hazzikostas nový dungeon nazvaný Ion Hazzikostas.

Došlo také k potvrzení limitované sběratelské edice – prodává se za 120 dolarů. Ta zahrne vázanou knihu s artworky, podložku pod myš, klíč ke stažení digitálního soundtracku a další maličkosti, zejména potom in-game obsah.

„Sylvanas Windrunner otevřela bránu mezi Azerothem a podsvětím, čímž narušila tenkou rovnováhu mezi světy živých a mrtvých. Aby znovu nastolili kosmický řád, musí se šampióni Azerothu vydat na cestu do podsvětí a vyrovnat se s následky Sylvainých činů,“ láká Blizzard na osmou expanzi WoWka, která hráče zavede do říše mrtvých, kde se přidají ke Covenantům a určí svůj osud. Maximální úroveň se posune na 60 a samozřejmě dojde na přidání nových zbraní a dalšího vybavení.