Na rovinu, loňský BlizzCon nestál za moc, a hlavně oznámení mobilního Diabla pobouřilo spoustu hráčů. Není tak divu, že se Blizzard při zahajovacím ceremoniálu letošního BlizzConu všem omluvil. Zároveň dodal a zdůraznil, že hry mají pozitivní moc, a to spojit lidi z celého světa. Přeci jen se na letošním BlizzConu sešlo hned 58 národů. Společnost se dokonce omluvila i za kontroverzi s Hongkongem. Tak pojďme na to.

Bohužel se nedostalo na datum vydání Warcraftu 3: Reforged.

Diablo IV

Jak jsme předeslali v úvodu, Blizzard si napravuje reputaci a jako první nám nabídl filmový trailer na očekávané Diablo IV. Pokračování oblíbené izometrické hack and slash RPG akce bude temnější. Potvrdily se spekulace, že se bude více podobat prvnímu a druhému dílu než tomu třetímu. Současně si ale vývojáři berou to nejlepší ze všech tří dílů a tyto prvky vylepší pro čtvrtý díl. Umělecký styl si vývojáři berou z prvních dvou dílů Diabla, stejně tak temnou, ponurou a drsnou atmosféru, zatímco boj z třetího dílu a vylepšují ho. Jinak hodlá Blizzard stavět na historii každého dílu. Svět byl popsán jako temný, gotický a středověký. Kromě bojů v PvP zónách bude možné se s jinými hráči seskupovat a obchodovat s nimi.

Co se týče inspirace předchozími díly, Barriga zmínil smysl pro smrt z Diabla 1, klasické třídy a touhu po lootu z Diabla 2 a boj z Diabla 3. Líbí?

Na fanoušky čeká temná atmosféra, ve které budou bojovat s pekelnými netvory, včetně armády zla jménem Lilith. Těšit se rovněž mohou na dynamické multiplayerové PvP bitvy. Mezi prvními třídami je barbar, mág a druid. Jak víme z dřívějška, mág/čarodějka útočí na nepřítele z dálky prostřednictvím blesků, ledových hrotů nebo hořících meteorů. Barbar má zase neuvěřitelnou sílu a při boji využívá arzenál různých zbraní. Druid se může proměnit v divoká zvířata, například obřího medvěda nebo divokého vlkodlaka, a přivolat si na pomoc lesní tvory. Síla země, větru a bouře je v jeho moci.

Po krátkém představení od kreativního ředitele Luise Barriga následoval in-game trailer, který nám ukázal, jak bude Diablo 4 vypadat, jakou bude mít grafiku, atmosféru a jak bude zpracován boj. Na první pohled vidíme detailnější grafiku a více animací. Současně se nám potvrdilo, že si Diablo IV zachovává svou hratelnost, což je pro všechny fanoušky jistě dobře. To je přesně to, co všichni chtějí.

Diablo IV vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Datum vydání bohužel neznáme, ale na BlizzConu je dostupná demoverze, kterou si může každý z návštěvníků zahrát.

World of Warcraft: Shadowlands

A je to tady. Shadowlands je opravdu dalším datadiskem pro World of Warcraft. Nové rozšíření, které následuje po Battle for Azeroth, bylo oznámeno úžasným filmečkem. Ty Blizzard zkrátka umí, o tom nelze pochybovat.

Kromě toho, že jsme viděli, jak by měly vypadat všechny cinematiky, tak jsme se dočkali i naprosto nečekané ukázky, jak bude pokračovat příběh po tom, co se vypořádáme se starým bohem. Filmeček nám ukázal Sylvanas Windrunner poté, co utekla od Ogrimmaru, jak kráčí k místu svého druhého skonu, kde se již jednou rozhodla ukončit svůj život, a to k hráči snad nejvíc známé lokaci Ice Crown, kde jsme se naposledy setkali s Arthasem na konci datadisku Wrath of the Lich King. Ano, tahle část dost připomíná velkolepou bitvu z Her o trůny.

To, že má Sylvanas spadeno na Bolvara, nynějšího Lich Kinga, jsme mohli jako hráči čekat. Ovšem poté, co se jí podařilo zmocnit koruny, se odhodlala k něčemu, co nikdo nečekal. Rozdrtila korunu. A jak jsme se již v minulosti dozvěděli, tak na světe vždy musí být Lich King. Sylvanas tak rozpoutala něco, co je ještě horší, než jsme čekali. Kromě toho, že na svět přivolala zlo, tak propojila svět živých a mrtvých. Na nás, jakožto šampionech, kromě ochrany Azerothu před zlem, bude i napravit propojení dvou světů, co se nikdy neměly potkat. Díky tomu, že se podíváme do světa mrtvých budeme moct potkat již dávno mrtvé postavy, o které jsme již přišli. Dočkáme se tedy například i návratu asi nejznámější postavy Arthase?

Každopádně, součástí budou nové lokace a předělaná stará místa. Kromě toho dojde i na nový systém levelování, který má přinést smysluplný pocit pokroku s každou dosaženou úrovní. Hráči, kteří jsou v současné době na maximálním levelu (120), začnou Shadowlands na levelu 50 a budou se schopni dostat na level 60.

Shadowlands přinese i Tower of the Damned, neustále se měnící dungeon, který je určené pro jednoho až pět hráčů. Tower of the Damned je podle Blizzardu inspirován roguelike hrami. Čekat můžete lákavé odměny.

Datadisk Shadowlands dorazí někdy v průběhu příštího roku.

Hearthstone: Descent of Dragons

Jak fanoušci Hearthstone očekávali, tak se také stalo. Na BlizzConu přišlo na řadu rozšíření Descent of Dragons, které je pravděpodobně tou největší expanzí pro tuhle karetní hru. Hráče bude čekat 135 nových karet zaměřených na draky, mezi nimi Galakrond Hero Cards nebo Sidequests.

Pokud máte zájem, už je možné si expanzi předobjednat, ale datum zveřejněno nebylo. S největší pravděpodobností dorazí nové karty do hry až v roce 2020.

Další velkou novinkou je nový mód. Jde o novou verzi Auto Chess, tedy battle royale záležitost. Jmenuje se Battleground a bude až pro 8 hráčů.

Overwatch 2

Overwatch postupně ztrácí hráče, čehož si jsou v Blizzardu moc dobře vědomi. Rozhodli se proto neztrácet čas a znovu tuhle střílečku s nádechem komiksu nakopnout. A přesně jak nám ptáčci před BlizzConem zpívaly, tak se opravdu stalo. Představen byl Overwatch 2 a nabídne PvE režim fungující jako rozšíření příběhové části.

Hned po pár vtípcích od Jeffa Kaplana, výkonného ředitele Blizzardu, o množství leaku, jsme se dočkali krásně propracovaného filmového videa, které nám ukázalo znovu sjednocení týmu Overwatch v Paříži. Potvrzeny byly kooperační mise pro 4 hráče, v nichž budete moct postupem hrou vylepšovat vaše hrdiny a přizpůsobovat si schopnosti dle vašich priorit.

Dostanete se také na nový obsah do PvP módu, který bude navíc propojen s prvním Overwatchem. Stačí tedy vlastnit první díl a budete si moci PvP zahrát, stejně tak si užít nové hrdiny a vyřádit se na nových mapách.

Již od dnešního dne si navíc šťastlivci můžou zahrát na BlizzConu první verzi co-op mise zasazenou do brazilského města Rio de Janeiro.

Další důležitou zprávou je přenos věcí. Jelikož budou obě hry propojeny, tak si budete moci do druhého dílu přenést všechny své krásné skiny i věci, včetně beden.

Více informací zatím bohužel nevím, ale to je jen otázkou času. Kooperace každopádně vypadá zajímavě a celkově se těšíme, až se dozvíme více informací, včetně data vydání. Očekávat můžeme Overwatch 2 minimálně na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One. Nedivili bychom se ale, kdyby titul dorazil i na PS5 a Xbox Project Scarlett. Obě konzole nové generace spatří světlo světa na konci roku 2020.

Tak vážení, to je ze zahajovacího ceremoniálu letošního BlizzConu vše. Během víkendu budou probíhat diskuzní panely, které přinesou další informace. My všechny budeme bedlivě sledovat. Mezitím nám do komentářů napište, co se vám nejvíce líbilo a na jakou hru se těšíte.