Velké herní společnosti jako EA nebo Ubisoft se každým rokem vzdalují od přání hráčů. Letos tomu nepomohl ani Blizzard s oznámení mobilního Diabla. Nyní však Blizzard udělal další zásadní rozhodnutí, které je mnoha vnímáno jako bodnutí do zad.

Rozhodl se totiž přestat podporovat HGC a Heroes of the Dorm, což jsou dva největší HotS turnaje na světě. Profesionální hráči jsou tak zděšeni co bude dál, bez oficiálních turnajů je totiž pro mnohé kariéra v koncích. Blizzard navíc oznámil, že se hra odsouvá na druhou kolej a i přestože bude dostávat občasné updaty v podobě nových hrdinů a eventů nebude na ní už pracovat tak velký tým.

O to hůře, několika profesionálním hráčům byla dle heroesfan.cz neoficiálně slíbena sezóna 2019 i proto tak nikdo nečekal takto náhlé oznámení. Neznamená to však, že se budou uzavírat servery nebo že byste si nemohli hru stáhnout. Žádného velkého povzbuzování od Blizzardu se ale nedočkáme a bude tak čistě na nás, komunitě, zda hře zůstaneme věrní anebo se přesuneme na Dotu 2 či League of Legends, jak už udělali někteří profesionálové.

Pod oficiálním článkem Blizzardu je také podpis: Ray Gresko. Málokdo o tomto jménu slyšel, faktem však je, že pracoval na většině her v Blizzardu a zároveň je zakladatelem Nihilistic Software. Tato firma byla založena roku 1998 a pracovala na hrách, jako je Conan (2007) nebo Call of Duty: Black Ops – Declassified (2012, PS Vita). Právě roku 2012 se však přejmenovala na nStigate Games a oznámila, že se bude zabývat free to play mobilními hrami, od té doby jsme o nich neslyšeli.

Je tak dost možné, že se dočkáme další mobilní hry od Blizzardu, zapadalo by to tak ostatně do jejich prohlášení: "mnoho z našich nejlepších vývojářů pracuje na mobilních hrách pro všechny naše IP"