Společnost Blizzard chystá betu remasteru Warcraftu 3. Legendární real-time strategie bude brzy k mání. Verze na Battle.netu má okolo 10 GB a někomu se podařilo betu již stáhnout a dostat se do menu. Z něho zjišťujeme, že vývojáři pro test připravují režim Versus ve variantách 1v1 a 2v2, a to za lidi nebo orky.

V současné době nevíme, zda beta bude určena jen pro předobjednávky, vybrané hráče nebo bude později dostupná pro všechny ve veřejné podobě. Dostupné informace tvrdí, že bude určena jen pro Windows. Majitelé MacOS si tak budou muset počkat na plnou verzi. Její datum by mohlo být oznámeno na Blizzconu.

Warcraft III: Reforged byl představen loni v listopadu na akci Blizzcon s tím, že vyjde koncem roku 2019. Víme, že jde o remaster původního třetího dílu, který bude vylepšen pro současné počítače a zahrne Reign of Chaos a Frozen Throne expanze. Plus dojde na vylepšení World Editoru a přidání sociálních funkcí a matchmakingu přes Battle.net.

Vývojáři z Blizzardu měli přepracovat každou postavu, stavbu a prostředí ve hře. Hráči dostanou více než 60 misí v kampani, čtyři hodiny vylepšených cut-scén a nově nadabované hlasy klíčových postav jako jsou Sylvanas Windrunner a Arthas Menethil.

„Warcraft 3 je pro nás nesmírně důležitý. Jeho vliv je patrný ve všem, co jsme od té doby vytvořili. Projekt, jako je Warcraft III: Reforged, tvoříme pro hráče. Víme totiž, co pro ně třetí Warcraft znamená,“ komentoval loni oznámení J. Allen Brack, prezident Blizzard Entertainment.

Další obrázky z bety naleznete zde.