Příští týden si vybraní hráči v uzavřené betě vyzkoušejí taktickou first-person střílečku Valorant od Riot Games. Tvůrci úspěšného League of Legends vybízejí hráče k registraci na oficiálních stránkách. Pouhá registrace ale nestačí. Svůj Riot účet musíte propojit s Twitchem a sledovat konkrétní streamy Valorantu v highlightedu na Twitchi, abyste se kvalifikovali do uzavřené bety.

Bohužel nemáme informace o tom, jak dlouho budou servery pro uzavřenou betu zapnuté. Víme pouze to, že vybraní hráči se do hry dostanou 7. 4.

Valorant je taktická bezplatná first-person střílečka, která se původně jmenovala Project A. Dá se říct, že jde o obdobu Counter-Strike: Global Offensive, Overwatch a Crossfire v jednom. Hráči v týmových bitvách pět proti pěti si vyberou svého agenta s odlišnými schopnostmi a spolupracují s dalšími hráči. Jeden tým musí položit bombu, zatímco druhý se mu v tom snaží zabránit. Agenti se liší nejen vzhledem a kulturou, ale především jedinečnými schopnosti, které budou v bitvě doplňovat kulomety a poskytovat výhodu a strategickou podporu. Schopnosti jsou navrženy tak, aby vytvořily také příležitosti pro hráče.

Plná verze Valorantu je v plánu na letošní léto pro PC. Vše záleží na zpětné vazbě od hráčů.