Kreativní ředitel Raphaël Colantonio se svým týmem WolfEye, kde najdeme spoustu bývalých zaměstnanců z Arkane (tvůrci Dishonored, Prey, Redfallu), se pochlubil prvními detaily a obrázky o svém novém retro sci-fi RPG z pohledu první osoby.

Tajemný projekt je novou značkou, drží se DNA Arkane a mísí Prey a Fallout: New Vegas se steampunkem. Očekávat máme imerzivní akční simulátor, ve kterém je upřednostňována hustota před rozsáhlým otevřeným světem.

Podle Raphaël Colantonio se tahle nová hra nachází mezi Prey a New Vegas. Prey bylo lineárnější a hotovější akcí, zatímco Fallout: New Vegas měl otevřený postapokalyptický svět.

Jeho kolega Julien Roby mluví o návratu ke kořenům Arkane, zejména k Dishonored a Prey. Také nabídne klasické RPG prvky, jako jsou statistiky, dialogové volby nebo zvyšování úrovně na základě XP.

Server PC Gamer se dozvěděl, že příběh je zasazen do počátku devadesátých let 20. století v Americe. Podle prvních obrázků to vypadá na boj proti robotům.

Na bližší informace si musíme počkat. Hra vstoupila do plné produkce, aby někdy během roku 2025 byly spuštěny první alfa testy. Do nich se dostanou vybraní hráči, kteří projeví zájem přes oficiální stránky.

První hrou od WolfEye Studios bylo v roce 2022 akční RPG Weird West s temnou verzí Divokého západu. V něm osamělí kovbojové bojují s nebezpečnými monstry a hledají odpovědi na temná tajemství ukryta v divočině. Na Steamu má spíše kladné uživatelské recenze. Na Metacritic od novinářů v průměru 76 ze 100.

Co se Arkane týče, letos Microsoft zavřel pobočku Arkane Austin, kde vznikl nepovedený Redfall. Hlavní studio Arkane Lyon se nadále drží a chystá Marvel's Blade.