Real-time roguelike strategie Tribe Nation z období galských válek se ukazuje v traileru, který umožňuje nahlédnout do nejnověji přidaných mechanik a seznámit se s uživatelským rozhraním. Představena je správa kmene a výroba.

Za hrou stojí sólo vývojář Jindřich „Skeldal“ Rohlík, český spisovatel, producent a zkušený herní vývojář. Podílel se na vývoji her, jako je VR hit Beat Saber, střílečka z první osoby Dreamkiller, fantasy RPG krokovacího dungeonu Brány Skeldalu a dalších

Tribe Nation staví hráče před výzvu v podobě vzdoru římské přesile. Vzhledem k roguelike prvkům, může ztráta každé jednotky velmi zabolet, či dokonce vyústit v naprosté vyhlazení celého kmene. Hráči proto musí stůj, co stůj přelstít protivníky ve svižných, pět až deset minut trvajících, dynamických bitvách odehrávajících se na náhodně generovaných mapách působících jakoby vyřezaných ze dřeva.

V Tribe Nation se stanete náčelníkem jednoho z vybraných keltských kmenů, který vzdoruje Caesarovu válečnému tažení motivovanému touhou po bohatství a moci. Čeká vás putování přes rozličná kmenová území napříč Evropou. Budete bojovat, obchodovat a prožívat všemožná textová dobrodružství.

Do všeho promluví náhodně generované prvky (bitevní mapa, rozložení nepřátelských území…). Díky nim je hra při každém průchodu trochu odlišná. Musíte proto pečlivě zacházet s omezenými zdroji a efektivně spravovat, vybavovat a opečovávat své bojové oddíly. To vše, abyste předešli vyhlazení svého kmene a následné asimilaci vašeho národa, jakkoliv se to může zdát nemožné.

Tribe Nation chystá nezávislé studio Random Worlds. Hra vyjde na přelomu let 2024/2025 na PC přes Steam. Potvrzeny jsou české titulky.