Už je pomalu tradicí, že Ubisoftu postupně unikají informace o neoznámeném Assassin's Creed. Děje se tak i v případě nadcházejícího nového dílu, s kterým má známá série vstoupit do next-gen éry.

Assassin's Creed Red, jak se hře přezdívá, má značku posunout. Přinese nejen fanoušky dlouho žádané feudální Japonsko, ale také výrazně přepracovanou hratelnost. Vývojáři měli využít mechaniky, které známe z úspěšných titulů Ghost of Tsushima, Sekiro: Shadows Die Twice a Elden Ring.

Těšit se máme na náročnější souboje. Nepřátelé by měli být silnější, odolnější a lépe se bránit, což je doménou právě souls-like. Protivníkům bude možné narušit rovnováhu, ale celkově mají být souboje intenzivnější a zajímavější.

Důraz je kladen také na stealth. Oba hlavní hrdinové budou schopni se schovávat v trávě tak, že si lehnout. Ano, nemá chybět ani plazení po zemi a schovávání se ve vysoké trávě. Rovněž bude možné využít tmu a stíny.

Parkour má být lepší díky háku, který známe ze Sekiro: Shadows Die Twice a Ghost of Tsushima. Jen tady není jisté, zda hákem budou disponovat oba protagonisté. Je možné, že bude dostupný jenom u Naoe. Zajímavě zní ještě špionážní systém pro verbování nepřátel. Po úspěšném útoku na nepřátelský tábor/základnu máte mít možnost ušetřit velitele. Ten by se přidal k vám a pracoval pro vás jako špion.

Co se vybavení týče, tak šinobi (nindža) Naoe využije různé věci, včetně kunai, šurikenů a kouřových bomb. Tohle vše a mnohem více jí umožní pohybovat se ve stínech a eliminovat nepřátele dříve, než si uvědomí její přítomnost. Samuraj Yasuke má mít k dispozici blíže nespecifikované nástroje zaměřené převážně na boj v tváří tvář.

Pokud máte rádi rozsáhlé světy, tak feudální Japonsko má být větší než mapa v Assassin's Creed Valhalla. Současně má být menší než v Assassin's Creed Odyssey. Mnohé jistě potěší, že na mapě bude méně značek a vodítek po vzoru Elden Ringu.

Pochopitelně má být lepší také grafika. Ubisoft chce, abychom se ještě více kochali krásnými výhledy. Údajně je podobná té ve Star Wars Outlaws.

Informace přinesl j0nathan, jeden z nejznámějších insiderů sdílejících detaily ze zákulisí série Assassin's Creed.