Pozornost Ubisoftu i hráčů nyní směřuje na Assassin’s Creed Mirage, který vyjde v říjnu letošního roku. Ve francouzské společnosti ale chystají další velký díl. Ten by mohl zamířit k hráčům už v příštím roce.

Assassin’s Creed s kódovým označením RED je zasazen do feudálního Japonska a vyvíjí ho studio Ubisoft Quebec, které mělo na starost Assassin’s Creed Odyssey. Dle příspěvku na LinkedIn může být tento díl, hovoří o něm jako o jednom z největších hitů, plánován už na příští rok. Termín je zmiňován v příspěvku Arisy Laguanzady, jež má na starost rozvoj obchodu a partnerství se značkami Ubisoftu.

Poté, co se detail začal šířit internetem, tak byl záznam upraven a klíčové datum odstraněno. Rok 2024 souhlasí s informacemi serveru Insider Gaming. Insider a novinář Tom Henderson už v březnu přinesl zprávu, že RED cílí na podzim 2024. Zaměřit se má na příběh šinobiho (nindži), který byl vidět také v krátkém teaser traileru (níže). Podle zdrojů Hendersona je to žena a nebude jedinou hratelnou postavou. Má tady být ještě africký uprchlík, jenž si osvojil všechny schopnosti asasínů. Bohužel už nevíme, jak budou dvě postavy v příběhu figurovat, natož jestli bude možné mezi nimi přepínat.

Hlavním bodem celé hry má být tichá akce a plížení. Tvůrci se prý inspirovali u sérií Hitman a Splinter Cell. Bude nutné dávat pozor na světlo, schovávat se ve vysoké trávě, odvádět pozornost nepřátel a přesouvat těla, aby je stráže nenašli. Vše se má odehrávat v obrovském otevřeném světě.