V dalším Assassin’s Creed se fanoušci vypraví do feudálního Japonska ve hře označované pracovním názvem Red. Obrázek od jednoho ze scenáristů potvrzuje dřívější neoficiální informace o ženské hlavní hrdince. Vidíme ženu s mečem a charakteristickou asasínskou kápí. Na pozadí je typická japonská budova a vedle logo Assassin’s Creed.

Ženská postava vypadá podobě jako ta z teaser traileru. Údajně je to šinobi (nindža), zatímco muž má být africký uprchlík, který si osvojil všechny schopnosti asasínů a stal se samurajem. Může být inspirovat skutečným příběhem Yasuka. Hrát bude možné za oba.

Pravdu se dozvíme možná už brzy. Skvělou příležitostí pro oznámení hry je The Game Awards. Letos se koná 8. 12. o půl druhé ráno našeho času. Prý by Red mohl vyjít už v roce 2024.

Připomeňme, že Red má být Assassin’s Creed nové generace. Ubisoft opět přinese rozsáhlý otevřený svět. Hlavním bodem celé hry má být tichá akce a plížení. Tvůrci se inspirovali u sérií Hitman a Splinter Cell. Prý bude nutné dávat pozor na světlo, schovávat se ve vysoké trávě, odvádět pozornost nepřátel a přesouvat těla, aby je stráže nenašli. Po Red má následovat Hexe s velmi odlišným typem zážitku. Spekuluje se o zasazený v období čarodějnických procesů ve středověké Evropě.