Aktualizace: Další den, další nové informace. Tentokrát pro vás máme nový trailer, který blíže ukazuje tuto zajímavou českou hru se čtyřmi odlišnými příběhy. Video úplně nahoře.

Původní zpráva: S potěšením oznamujeme, že zajímavý český projekt ArtFormer: Ancient Stories od nezávislého pražského studia Buffa Software je po několika náročných letech vývoje – předběžný přístup byl spuštěn 27. 11. 2019 - připraven vstoupit mezi hráče v plné verzi. Stane se tak během září letošního roku, prozradili nám v předstihu autoři Jan Šídlo a Adam Hrubý, veteráni české herní scény.

ArtFormer: Ancient Stories je jejich vysněnou hrou. Prodávat se bude za 14,99 eur s českými titulky. Za přibližně 383 korun si koupíte příběhově orientovanou plošinovku s RPG prvky, která je nejen skromnou poctou legendárním plošinovkám Prince of Persia, Another World, Oddworld nebo Flashback, ale hrdým pokračováním jejich herního odkazu.

Čekají na vás čtyři náročné příběhové kapitoly vycházející z historie lidstva, včetně Řecka a Říma. Každá má jedinečného hrdinu, odlišnou hratelnost a originální výtvarný styl. Ve hře ožijí postavy a příběhy viděné očima starověkých umělců z různých dob. Zapomeňte ale na velké kochání, prostředí je nebezpečné, obsahuje různé hlavolamy, originální minihry, nepřátele a divokou zvěř. Vezměte do ruky oštěp, meč, sekeru nebo luk a vydejte se na lov. Hlavní je tohle všechno přežít.

ČTYŘI HISTORICKÉ PŘÍBĚHY

V první kapitole hrajete za mladého chlapce, který se má brzy stát mužem, aby naplnil svůj osud, naučil se bojovat, prozkoumal jeskyně a čelil nebezpečí. Inspirace pro tuto kapitolu pochází z prehistorických jeskynních maleb v Africe, Austrálii a Evropě, včetně alžírského pohoří Tassili a španělské jeskyně Altamira.

Příběh druhé kapitoly vypráví o faraonově cestě do podsvětí. Pomůžete faraonovi Ramsesovi II. překonat zrádný Nil, dostanete jeho mumii do hrobky a jeho duši do podsvětí. Inspirace tentokrát pochází z papyrových maleb, freskových maleb v hrobkách, pohřební výbavy a artefaktů, stejně jako ze soch v Egyptě s cílem reprodukovat atmosféru a mýtus posmrtného života Egypťanů.

Třetí kapitola zachycuje legendárního krále Odyssea, jeho roli v trojské válce a jeho cestu na ostrov Ithaka. Budete utíkat z hořící Tróje, cestovat přes Egejské moře a postavíte se mnoha mytologickým bytostem, abyste nakonec našli cestu zpět domů. Inspirací byly téměř 3000 let staré řecké keramické malby napříč styly na minojské Krétě, Athén, Sparty a dalších místech.

Ve čtvrté kapitole sledujete příběh gladiátora z období starověké římské republiky. Čeká vás trénování, výběr bojového stylu a nakoupení různého vybavení, abyste mohli bojovat o slávu v aréně. Získáte úhlavní nepřátele i věrné přátele. Tady bude nebezpečí číhat na každém rohu.

Myšlenka této kapitoly vychází z nelítostných gladiátorských her. „Chceme ukázat kontrast mezi nimi a vysokou estetickou úrovní římských kultur,“ dodávají tvůrci, kteří se inspirovali z 2000 let starých římských mozaik nalezených v Římě, Pompejích, na Sicílii a na mnoha dalších místech.

V těchto čtyřech kapitolách vás čeká více než 100 úkolů, 800 řádků dialogů s NPC a systém osobních deníků.