Vloni BioWare vypustilo do světa Mass Effect: Andromeda a... no... moc to nevyšlo. Což se nelíbilo jak fanouškům, tak EA. Montreálská pobočka BioWare byla rozpuštěna a tamější vývojáři přesunuti do studia EA Motive, kde dělají na akční adventuře ze světa Star Wars. Pokračování Andromedy se v blízké době rozhodně nedá čekat. Je to každopádně zdvižený prst pro BioWare Edmonton, jež připravuje ambiciózní Anthem. A právě Anthem, který měl původně vyjít ke konci tohoto roku, byl podle všeho odložen na začátek roku příštího. 

Představa, že Anthem vyjde tento rok, je prý hezká, avšak nereálná. Serveru Kotaku to sdělilo více lidí napojených na studio. Mimoto na EA je vyvíjen velký tlak kvůli zmíněné neúspěšné Andromedě. Světový vydavatel se také možná chce pojistit, že nevznikne druhá Andromeda, tedy propadák. Odklad by neměl být moc razantní - hranice by měla být do března 2019, kdy EA skončí fiskální rok. EA nemá pro zprávu z Kotaku žádný komentář. BioWare se momentálně na Anthem snaží zaměřit co nejvíce, nové Dragon Age a MMO Star Wars: The Old Republic hrají druhé housle.

Situace v BioWare vyvolává velké obavy o budoucnosti studia. O Dragon Age (4) toho ještě moc nevíme, předělání Frosbite enginu, původně dělaného pro střílečky typu Battlefield či Battlefront hry, také není jednoduchá záležitost. Anthem má před sebou těžký úkol z hlediska úspěchu. Pokud by se zopakovala situace s Andromedou, mohlo by se stát, že další talentované studio bude rozpuštěno.