Americká režisérka a scénáristka videoher je zpět. Amy Hennig, která se výrazně podepsala u série Uncharted od Naughty Dog, s Toddem Stashwickem, Julianem Beakem a dalšími veterány pracuje na nové akční adventuře ve Skydance Media.

Po odchodu z Naughty Dog to neměla Amy Hennig jednoduché. Projekt Ragtag (nová akční adventura zasazena do světa Star Wars) u Visceral Games se rozpadl a známá scénáristka Electronic Arts opustila. Na konci roku 2019 se připojila ke Skydance Media, kde se má zaměřit na příběhové hry.

Přečtěte si také: Smutný příběh Star Wars her u EA. Za 7 let pouze 3 velké hry a další tři zrušeny

Nyní jsme se dozvěděli, že Amy Hennig se přímo podílela na založení Skydance Media, kde vzniká vysoce kvalitní akční adventura pro jednoho hráče, která bude vytvořena v Unreal Enginu 4. Projekt je označován jako AAA a má nabídnout akční dobrodružství s bohatými a poutavými příběhy.

Hra má klást důraz na tradice dobrodružných filmů a vytvoření strhujícího a energetického zážitku, který zachycuje televizního a filmového ducha s cílem nadchnout hráče i nehráče.

„Tyto hry budou nejlepší ve své třídě, pokud jde o vizuální věrnost i inovativní hratelnost na nejlepších konzolových platformách a počítačích,“ dodává zástupce studia. Jak vidno, počítá se rovnou s několika tituly.

Ve Skydance Media mají velké plány. Současně ale chtějí zachovat menší tým, který bude na titulu pracovat. Momentálně hledají nové zaměstnance, kteří jim pomohou splnit si sen. Tým je nyní složen z veteránů s průměrnou praxí 20 let v herním průmyslu.

„Interaktivní a mediální prostředí se neustále mění, Amy a Julian jsou kreativní a vizionářští vůdci tohoto odvětví. V nové sféře společně vytvoříme typ zážitku na úrovni těch, které od Skydance znáte,“ uvedl v tiskové zprávě David Ellison, generální ředitel Skydance Media.