Před měsícem pražské studio SCS Software avizovalo, že Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator čeká vzrušující rok. Kromě již oznámených rozšíření map (Pyrenejský poloostrov pro ETS2 a stát Idaho pro ATS) pracuje tým na technické stránce obou her. Vlajkové lodě tuzemské firmy budou mimo jiné vylepšeny o nový zvukový engine FMOD. Ten umožní přidat do oblíbených kamionových simulátorů realističtější zvuky prostředí (přírody, městského provozu i vlaků) a zlepší i to, jak váš vůz zní na různých silnicích.

Nový zvukový engine FMOD bude přidán v aktualizaci s číslem 1.37. Dnes se můžeme podívat na první ukázku. Dle ohlasů komunity jde o drastické vylepšení zvuku. SCS Software tvrdí, že FMOD je komplexní zvukový systém a otevře jim dveře pro přidání nových zvuků vozidel i vylepšení okolních zvuků, tedy zvuků prostředí.

Krátké video nahoře srovnává zvuky v American Truck Simulatoru. Po zapnutí FMOD enginu jsou zvuky projíždějících vozidel lépe slyšet. SCS Software tímto způsobem přiblíží své hry skutečnosti. O to se již delší dobu snaží i šikovní fanoušci, kteří v rámci Steam Workoshopu nabízejí modifikace s lepším zvukem, ale na FMOD to pochopitelně nemá.

Další menší novinkou, kterou si ale komunita hodně žádala, je stahování okénka. Euro Truck Simulator 2 i American Truck Simulator v budoucnu umožní řidičům stáhnout okénko. Podle mnohých tato funkce chybí ve většině simulátorů. Tuto novou funkci můžete vidět na oficiálním screenshotu: