Společnosti Microsoft a Nintendo připravily aktualizace pro své konzole. Začneme konzolemi Xbox. Ty nově umožňují předinstalovat hry, které budou brzy dostupné ve službě Xbox Game Pass. Stačí přes konzoli nebo mobilní zařízení v aplikaci Xbox Game Pass přejít do sekce „Již brzy“ a vybrat si tituly, které jsou dostupné. Microsoft upozorňuje, že nebudou dostupné všechny hry, ale většina by měla jít předem nainstalovat.

Další novinka se týká Xboxu Series X a Xboxu Series S. Americká společnost připravila šest nových dynamických pozadí. Některá slouží jako pocta k předchozím generacím konzolí Xbox. Můžete se tak vrhnout na prozkoumávání nových stylů, barev a vzorů.

Microsoft přidal také notifikaci ve hrách, které podporují funkci Auto HDR. Ta se postará o vylepšení vizuální stránky her bez toho, aby museli vývojáři něco upravovat. Ikonka vás bude informovat v případě, že je funkce Auto HDR ve hře aktivní.

Po nainstalování aktualizace uvidíte odznaky „Optimized for Series X|S“ na více místech. Microsoft chce, aby hráči hned věděli, které hry jsou optimalizované pro novou generaci Xboxu. Z toho důvodu budou optimalizované hry označeny tímto odznakem i v přehledu vaší knihovny nebo v náhledu stránky s informacemi o hře. Navíc byl odznak přidán do filtru.

Na kartě Herních aktivit můžete zkontrolovat achievementy, snadno se připojit ke svým přátelům nebo jiným hráčům, kteří hrají hru. Na této kartě můžete také objevovat herní události.

NOVINKY U NINTENDA SWITCH

Nintendo Switch obdrželo aktualizaci s označením 11.0.0. Tento update přináší do menu Home ikonku pro Nintendo Switch Online, abyste jednoduše a rychle mohli zkontrolovat novinky týkající se tohoto předplatného. Došlo také na vylepšení přenosu screenshotů a filmečků. Ty můžete přenést do svých smartphonů pomocí QR kódu nebo přes USB do počítače.

Při stahování více her si nově můžete určit prioritu. Jinými slovy, určit, co se má stáhnout jako první. K vylepšení došlo také u uložených pozic v cloudu. Pokud používáte jinou konzoli propojenou se stejným účtem Nintenda, tak se savy v cloudu automaticky stáhnou do další konzole.

V neposlední řadě došlo na stabilizování systému Switche a přidáno bylo 12 nových uživatelských ikonek souvisejících s 35. výročím značky Super Mario Bros.