Z úspěchu Fortnite, Apex Legends a Call of Duty Warzone si chce ukrojit společnost My.Games, která pro počítače a konzole chystá bezplatnou online extrakční střílečku Hawked.

V Hawked se dostanete na rozsáhlý tropický ostrov nazvaný X-Isle, kde nechybí chatrče, vodopády, pláže, kaňony, hory, chrámy nebo džungle. Vaším cílem však není objevovat místní krásy, nýbrž získat cenné artefakty. Tady se dostáváme k Tomb Raider, protože budete muset vyřešit hlavolamy. Ty mohou vyžadovat složení nějakého symbolu, stejně tak přesnou střelbu v časovém limitu.

Po vzoru Lary Croft budete také překonávat pasti. Do všeho promluví příšery a jiní hráči, kteří budou chtít artefakty získat pro sebe. Týmy mají být po třech hráčích a vyžadována bude spolupráce.

Při každém pokusu máte být na jiné části ostrova. Ten vývojáři popisují jako dynamickou mapu. Připomínají možnost upravit si hrdinu a schopnosti skrz artefakty. K dispozici bude minimálně 21 typů artefaktů a 14 typů vybavení.

Kombinace je to zajímavá, avšak jsou tady obavy z hádanek, které mohou celý Hawked potopit, když nebudou dostatečně rozmanité. Hráči, kteří se zúčastnili uzavřeného testování, tak hlásí, že jakmile přijdete na mechaniku hádanek a víte, co máte udělat, přestávají být hádankou jako takovou a mění se v pouhý úkol. Pokud v My.Games chtějí uspět, budou se muset postarat o dostatečnou rozmanitost.

Veřejná beta Hawked proběhne od 3. do 17. 8. na PC prostřednictvím Steamu a MGLauncheru. Je nutné zažádat o přístup. Později je v plánu ještě veřejná beta pro konzole a PC, kde bude otestován cross-play.

V minimálních systémových požadavcích se uvádí Windows 10 64-bit / Windows 11 64-bit, Intel Core i5-6600 (3.3Ghz) nebo AMD Ryzen 5 1400 (3.2Ghz), 12 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 960 4GB nebo AMD Radeon RX 470 4GB, DirectX verze 11 a 15 GB volného místa na disku.