Článek vznikl v rámci placené spolupráce: Sourozenci Amicia a Hugo si v oceňované akční adventuře A Plague Tale: Innocence z roku 2019 prošli drsnými situacemi, museli bojovat o holý život a utíkat před vojáky francouzské inkvizice a hordami krys, které šíří černý mor. U nás uplynuly více než tři roky, zatímco ve hře pouze šest měsíců a s dvojicí se znovu setkáme. Podařilo se jim utéct z domoviny a přesunout se do jižní Francie, kde hledají záhadný ostrov, jež může být klíčem k Hugově záchraně.

V A Plague Tale: Requiem na vás čeká dobrodružná výprava do brutálního, dechberoucího středověkého světa pokřiveného nadpřirozenými silami, která vás vezme za srdce. Během zoufalého boje o přežití objevíte cenu za záchranu svých milovaných. Abyste v kůži Amicie přežili, musíte se skrývat, využívat prostředí ve svůj prospěch, útočit ze stínů a naučit se ovládat všestrannou kuši i Hugovy nadpozemské síly, včetně ovládání hordy krvelačných krys, které zaútočí na vojáky.

Díky tomu, co si Amicia dosud prožila, tak je lepší bojovnicí, ale stále by nejraději nezabíjela. Když to ale jinak nejde, je vybavena zbraněmi, jako je nůž k bodání nepřátel, prak, jenž lze použít k vrhání kamenů, a kuše, která se hodí pro bezpečnější boj z dálky.

Ať už budete řešit hádanky, snažit se obejít vojáky inkvizice nebo jen hledat důležitý materiál v rozsáhlých lokacích, tak pamatujte, že za každých okolnostní musíte zůstat na světle a co nejdál od hladových krys.

Krabicová verze hry A Plague Tale: Requiem obsahuje Protector Pack DLC. Balíček vám umožní vkročit pravou nohou do další kapitoly výpravy Amicie a Huga se speciálním skinem kuše, exkluzivním kosmetickým předmětem pro Amicii a bonusovým výrobním materiálem.

A Plague Tale: Requiem vychází 18. října 2022 s českými titulky v krabicové verzi na PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Chtěli byste sběratelskou edici A Plague Tale: Requiem? Tak se zapojte do soutěže, která právě u nás běží. Více informací zde.