Vikinský kooperační survival Valheim necelý měsíc po vydání ve službě Steam prodal šest milionů kusů a právem se řadí mezi velké hity. Přitom je titul v předběžném přístupu a vývojáře do plné verze čeká ještě dlouhá cesta. Trvat bude nejméně jeden rok, v závislosti na zpětné vazbě od hráčů a množství obsahu, který bude do finální verze přidán.

Nezávislé studio Iron Gate, které se skládá z pouhých pěti členů, nestačí oznamovat nové rekordy. Meta šesti milionů hráčů byla zaznamenána pouhé dva týdny poté, co tvůrci oslavili předešlý rekord - pět milionů. Tentokrát si na oslavu připravili první artwork z nadcházející aktualizace.

Přečtěte si také: Valheim má ambice se stát nejlepší survival hrou

Vývojáři se v předešlých týdnech soustředili na opravu chyb a vylepšení zážitku. To přetrvá i v blízké budoucnosti. Vyřešit se musí ještě nejrůznější chyby a problémy se sítí a vyvážeností obsahu. Přesto se v počáteční fázi vývoje nachází první významnější aktualizace. Jmenuje se Hearth and Home a víme o ní velmi málo. Autoři mají velké plány a vnadí na mnoho vzrušujících věcí odrážející se od zpětné vazby. Zatím nám ale nabízejí pouze možnost podívat se na dřevěného ptáka (nejspíš vránu).