Dnes na počítače vychází izometrické RPG The Thaumaturge, které nabízí drsné ulice různorodé Varšavy na počátku 20. století, tahový bojový systém a hlavního hrdinu Wiktora, thaumaturga, jenž dokáže ovládat nadpřirozené bytosti známé jako Salutor, které se živí lidskou slabostí a strachem.

U této příležitosti zveřejnilo polské studio Fool's Theory čtyřminutové video zaměřené na 11 zajímavostí o hře. Láká na RPG v jedinečné Varšavě, kde se různé kultury a náboženství vzájemně prolínají. Žijí zde Poláci, Rusové i Židi. Do toho promlouvají nadpřirozené bytosti známé jako Salutor. Ty vidí pouze thaumaturg. A právě jedním z nich je Wiktor vracející se po 15 letech do Varšavy. Cestoval po světě a zdokonaloval své schopnosti. Ty se mu budou hodit při pátrání po Salutorech i při boji s nimi.

Dalším lákadlem jsou slavné historické postavy, jako je Tara Mikuláš II. Alexandrovič nebo Grigorij Jefimovič Rasputin. Lákat vás může také možnost utvářet svůj příběh, rozvíjet svou postavu, ovlivňování a manipulace a zkrocení síly Salutorů, abyste využívali jejich dovednosti.

Konzolové verze (PlayStation 5 a Xbox Series X/S) jsou v plánu na později. Mimochodem, stejné studio pracuje na remaku prvního Zaklínače.