Včera jsme vás informovali, že Cliff Bleszinski měl v plánu střílečku s Vetřelci. Hlavní designér Gears of War v již zrušeném studiu Boss Key Productions vedl debaty se společností Fox a chtěl vytvořit FPSku s vlastním příběhem. Hra se měla odehrávat na Zemi a hrát jsme měli za dospělou Newt (Rebecca Jorden), kterou si všichni příznivci Vetřelce spojí jako desetiletou holčičku.

Dnes přicházíme s další zprávou. Zrušených her s Vetřelcem totiž bylo více. Poté, co Fox koupil Disney, byla zrušena i střílečka Aliens: Hadleys Hope, kterou měli v plánu v 3D Realms. Mělo jít o multiplayerovou first-person střílečku s příběhem a PvE zaměřením, tedy, že hráči by bojovali proti nepřátelům ovládaných umělou inteligencí.

Aliens: Hadleys Hope měl vzniknout ve spolupráci studií Slipgate Ironworks a 3D Realms. Existovaly plány na přidávání nového obsahu po celé roky. Měli jsme mít na výběr možnost hrát za mariňáky a kolonisty. Důležitá měla být spolupráce a taktika při eliminování všech xenomorphů a zabití jejich královnu – více druhů královen, každý na konci levelu. V každé úrovni mělo být několik misí a vedlejších úkolů s lootem a částí příběhu. Fanoušci si zase měli užít různé easter eggy spojené s universem Vetřelce.

Je opravdu škoda, že po změně majitele Foxu byly tyto hry zrušeny. Počítá se k nim i RPGčko Aliens: Crucible od Obsidian Entertainment. Uvidíme, zda se Disney rozhodně někomu značku Alien svěřit. U Star Wars navázali spolupráci s EA, která má na hry ze světa Hvězdných válek exkluzivitu.