Zpětná kompatibilita není tak jednoduchý proces, jak by se mohlo na první pohled zdát. Předchází tomu důkladné testování, aby bylo zajištěno, že hry z předešlé generace na novém hardwaru bez problému poběží. V Sony se na zpětnou kompatibilitu zaměřili a nadále probíhá testování, ve kterém je zahrnuto více než 4000 titulů z PS4, které budou fungovat na PlayStationu 5.

PS5 byla navržena pro hraní PS4 her. Analyzujeme tento proces s vydavateli a vývojáři, kteří testují poměrně velkou knihovnu s více než 4000 hrami. Jsme spokojeni s dosaženým pokrokem,“ konstatoval Jim Ryan, generální ředitel Sony, v rozhovoru pro CNET.

Přečtěte si také: Oznámen nový Spider-Man, Gran Turismo 7, Resident Evil 8, pokračování Horizon: Zero Dawn a další pecky na PS5

Ryan de facto zopakoval informace, které Sony prozradila před nějakým časem. Je ale dobré vědět, že proces testování nadále probíhá. Snad se brzy dozvíme o zpětné kompatibilitě více informací. Dříve zástupci japonské společnosti uvedli, že hry z PS4 poběží na PlayStationu 5 ve vyšší snímkové frekvenci a ve vyšším rozlišení. Nic z toho jsme ale zatím neviděli.

Dle mého Sony zajistí kompatibilitu všech důležitých exkluzivit z generace PS4, včetně The Last of Us Part II, God of War, Horizon: Zero Dawn nebo Days Gone. A dále kompatibilitu s hlavními a oblíbenými third-party tituly, které se nadále hrají.

Včera večer jsme sledovali prezentaci PlayStationu 5. Sony odhalila první hry, včetně exkluzivit, a také vzhled samotné konzole, která se bude prodávat koncem letošního roku ve dvou edicích: s Blu-ray mechanikou a čistě digitální verzi. Tenhle přenos na YouTube živě sledovalo 7,32 milionu lidí. To je opravdu hodně. Dokonce nejvíc za celou historii živých přenosů na YouTube. Přitom se vysílalo také na Twitchi, přímo v PS4 a na dalších streamovacích místech.

Přečtěte si také: Sony ukázala netradiční vzhled PlayStationu 5 i digitální edici