Neuběhlo mnoho let, co vyšel nejnovější díl ze série Zoo Tycoon. Přesněji se tak stalo ke konci roku 2013, společně s vydáním XBoxu One. Stále mám v paměti díl #68, kde byl Fiolou recenzován. Tehdy dostal krásných 72 %. Ale proč bylo rozhodnuto o jeho remasteru, když uběhla jen velmi krátká doba od vydání?

Lze předpokládat, že remaster se vytváří kvůli příchodu XBox One X, kde by se mohl také stát jedním ze startovacích titulů. A mohl by dostat 4K grafiku a běžet na plynulých 60 FPS. Ale popravdě, jen spekuluji, protože tuto informaci trailer nenabídl. Ale ukázal mnoho jiných novinek.

Můžeme se těšit na 200 zvířat, včetně několika nových z Austrálie a Jižní Ameriky. Díky této skutečnosti se nově můžeme těšit i na koaly, klokany a lamy. Chybět nebudou ani prvky známe z originální verze. Jen hraní si s virtuálními zvířátky pomocí Kinectu bude většině hráčů chybět.

Asi nejzajímavější funkcí remastru bude hra až 4 hráčů najednou přes XBox Live. A tak se nejen závody po vaší Zoo stanou další možností zábavy. Sice nechápu, jak spravování Zoo ve čtyřech může fungovat, ale vývojáři snad mají své plány.

Datum vydání remasteru se zatím neví, ale je pravděpodobné, že se ho dočkáme společně s vydáním XBox One X. A hrát budete moci nejen na verzi X, ale i na S.EDIT: Microsoft oznámil, že datum vydání je 31. října a vyjde i na Windows 10.

A jak vás ohromil remaster Zoo Tycoonu? Hráli jste někdy nějaký díl ze série? Sdělte nám své názory do komentářů pod článkem.