Společnost Behaviour Interactive, která stojí za úspěšnou multiplayerovou akcí Dead by Daylight, v rámci několika strategických strukturálních změn oznámila plán propustit přibližně 7 % zaměstnanců.

To znamená nějakých 95 lidí z více než 1 300. Většina dotčených má být z pobočky v kanadském Montrealu. Od strukturálních změn si v Behaviour Interactive slibují zaměření na silné stránky, kterými jsou hororové hry, produkční talent a poskytování služeb partnerům v oblasti vývoje.

Nutno zmínit, že Behaviour Interactive po vzoru jiných herních firem v posledních letech výrazně nabrala zaměstnance. Za posledních pět let se počet zvýšil z 575 na 1 300. Vše v době, kdy herní průmysl výrazně rostl, s ním ale také konkurence. Loni firma propustila 45 lidí.

Multiplayerový akční survival titul Dead by Daylight spatřil světlo světa v létě 2016. Od té doby přilákal více než 60 milionů hráčů. Tento svět se letos rozšíří o singleplayerový horor The Casting of Frank Stone. Ten ve spolupráci s Behaviour chystají v Supermassive Games, kde vzniklo vychvalované Until Dawn a série The Dark Pictures Anthology.